söndag 28 februari 2010

Buenos Aires




Vi hade ställt väckarklockan på 07.30 men nån galning tyckte vi skulle hämta våra pass och ringde och väckte oss redan tio minuter i sex! Det blev tidig frukost och lite otåligt vankande av och an innan vi blev uppropade och kunde lämna fartyget 08.45. En taxi tog oss så till vårt hotell som ligger i en underbart vacker stadsdel, Recoleta. Den påminner inte så lite om Paris.

Här är gatorna breda avenyer med lummiga träd som ger skugga. Vi har dessa träd precis utanför hotellrumsfönstren. Agostino, vår portier, ser till att vi har allt vi behöver, talar en utmärkt engelska och är ytterst angelägen om att vi ska ha det bra på alla sätt. Han kommer med frukosten till vårt rum (stort och härligt!) i morgon. Vi ska bara tala om när vi vill ha den. Puh! Hur ska vi klara oss på egen hand när vi kommer hem?!

Vi har redan hunnit med att ta en lång promenad i den näraliggande parken där man om söndagarna sätter upp stånd med diverse hantverk, mest smycken, läder- och skinnvaror och så en hel del hanteringar i både trä och textil. Alldeles intill finns ett stort designcentrum med både möbler, husgeråd och prydnadssaker. Riktigt snygga – och dyra – prylar. Vi var här också förra gången vi var i Buenos Aires och känner igen det mesta.

Förra gången var vi inte inne i den näraliggande kyrkogården. Det är en ganska egendomlig upplevelse att ta sig in genom de omgivande höga murarna och upptäcka att hela området består av enorma gravmonument, bostäder för de döda. Eva Peron finns naturligtvis här. Vi tog en snabb titt, men vände snart tillbaka igen. På något sätt kändes det ganska makabert.

Vi känner oss nog ganska möra i dag både John och jag. Dels är vi inte riktigt vana vid värmen ännu, 27-28 grader, och dels är det ganska ansträngande både att embarkera och desembarkera ett fartyg. Det blir nog en ganska tidig middag så att vi riktigt kan njuta av morgondagen i denna vidunderliga stad, som vi båda blivit så förtjusta i.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen spännande att följa er på resan. Jag läser nyfiket varje dag.
    27-28 grader varmt! Vi som trodde att våren här hemma var i antågande!Nu har Xynthia överfallit oss med ännu mer snö och blåst.
    Kram
    Christina

    SvaraRadera
  2. Så roligt och otroligt spännande. Mycket att smälta. Jag är just på väg till målningskursen för att få lite tips inför utställningen på måndag internationella kvinnodagen. Hoppas Ni får vara friska nu och njuta i fulla drag båda två. Kram från ett Gran Canaria med av och tillväder. Havet är dock badvänligt t.o.m nu. Kram Danuta

    SvaraRadera