måndag 1 mars 2010

Buenos Aires dag 2


Åter igen en varm, solig och skön dag! När man väl kommit i land efter några veckor på havet gungar det fortfarande lite i kroppen. Det gäller att få fast mark under fötterna och det har vi försökt att få i dag. Vi har vandrat genom stan och återupplivat gamla minnen från förra gången vi var här. Den här gången var vi lite försiktigare. Smyckena låg i låst kassaskåp på hotellrummet, pengarna gömde vi omsorgsfullt i kläderna och vi undvek de skummare kvarteren.

Milagros, vår eminenta resebyråkontakt här i Buenos Aires, har verkligen lyckats – återigen – att placera oss på det absolut mest perfekta hotellet. Lagom stort, trevligt inrett och framför allt i ett perfekt läge för att på promenadavstånd kunna njuta av de vackraste delarna av denna stad. Som i alla stora städer är trafiken både enorm och förfärlig. I synnerhet när man som här tillåts att köra på orenade oljor av diverse slag. Den bredaste avenyn, tvärs genom centrum av staden, har inte mindre än 19 körfiler! Att stan ändå klarar sig så bra beror kanske på alla fantastiska parker och träd som gör det möjligt att andas utan större problem. Här finns de största träd vi någonsin sett. Jag kan inte namnet på dem, men det ska vi väl råda bot på så småningom. Det största trädet vi såg blev inte så lyckat på bild så vi får nöja oss med ett som är hälften så stort ungefär.

Buenos Aires känns som motsatsernas stad. Stora vackra parker och en bullrande stinkande trafik. Vackra byggnader och skräpiga smutsiga gator. Vi såg till och med en råtta springa mellan några bilar i dag. Restauranger med billig, riklig och jättegod mat och andra med dålig och dyr. Det gäller att veta vad man ska satsa på!

Överallt, i affärer och på restauranger klarar vi oss fint med spanskan. Det känns bra. Vi blev så småningom ganska trötta på amerikanskan ombord. Vi har inte handlat särskilt mycket men John har försett sig med en ny mycket vacker livrem. Byxorna hänger ju dåligt uppe efter persen ombord och han räknar väl med att de ska fortsätta vara lite för stora. Livremmen var i alla händelser mycket snygg!

Nu dröjer det bara några minuter innan taxin kommer och hämtar oss på hotellet för färd till flygplatsen. Sedan har vi en lång natt framför oss på flyget innan vi landar i Madrid i morgon kl. 13.40 lokal tid. Planet till Gran Canaria lyfter 21.35 och vi beräknas landa i Las Palmas 23.25 tisdag kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar