måndag 15 mars 2010

Las Canteras får ny belysning



I dag plockar man ner de kolossala äldre lyktstolparna så nu kan vi se fram emot att det är skymning och natt i vårt vardagsrum utan att vi måste dra ner rullgardinerna. Det har vi längtat efter! Av de två som är kvar på Sagastagatan fångade jag en på bild i eftermiddags. Till höger kan man skymta de nya betydligt smäckrare lamporna.

Helgen har varit relativt lugn med mycket läsning. Dels har jag börjat på ”De fattiga i Lódz” årets vinnare av Augustpriset, dels läser jag Axel Schulmans ”Skynda att älska” och så fick jag i min hand i lördags ”Nobeller” som är noveller av Nobelpristagare.

Eftersom jag ofta var i tankarna hos Chorus Amici som hade konsert i Helsingborg den här helgen var det naturligt att slå upp HD och läsa. Där fastnade jag vid en artikel av HD:s kulturchef Gunnar Bergdahl där han intervjuar Henning Mankell som just då befann sig i sitt hus på Särö. Mycket intressant läsning! Rekommenderas!

Våra vänner Danuta och Lennart bor på sjunde våningen i en studio med en härlig utsikt över berg, vatten och massor av tak. De ser solen gå upp över inloppet till hamnen och försvinna bakom husknuten innan den går ner i väster. I lördags hade vi nöjet att tillsammans med Lillemor och Kjell få ta del av allt detta plus god mat och mycket trevlig samvaro. Tyvärr glömde jag kameran hemma. På onsdag ska vi alla ut och vandra tillsammans i bergen. Härligt!

Söndagen höll ju på att bli mållös, men så lyckades ju Mattias Lindström i HIF få in bollen i nätmaskorna i sista ordinarie matchminuten. Skönt! På TV gav de matchen mellan Manchester United och Fulham. Det såg också ut att bli mållöst men andra halvlek hann knappt börja innan Rooney var i full gång. Det är liksom roligare att titta på matcher där man får se mål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar