tisdag 16 mars 2010

Utflykt i bergen



Klockan ett i dag stod Gunilla parkerad på Tenerifegatan för att ta med oss på en åktur. Målet för dagens utfärd var den svenska bokhandeln i San Fernando. Eftersom John inte kan vara med och vandra i bergen i morgon valde vi att köra upp i bergen. Lunchen åt vi på en bufférestaurang i San Mateo och sedan fortsatte färden upp mot Roque Nublo genom San Bartolomé, Fataga och slutligen San Fernando.

Det var en slösande prakt av växter som mötte oss. Här var allt översållat av massor av blommor allt ifrån ängar, bergssidor och dikesrenar till murar och trädgårdar. Också olika träd och buskar stod i full blom. Mandelträden var i stort sett utblommade men här och var växer det äppelträd och nu var det deras tid. Jag har nog aldrig sett sydsidan av ön så grön. Det var verkligen praktfullt att se dessa höga berg med sina djupa klyftor alldeles grönklädda. Gran Canaria är verkligen en mycket vacker ö så här års.

Den svenska bokhandeln var inte helt lätt att hitta. Man har inte fått tag i någon lämplig lokal ännu men planerar att öppna senare i vår i Arguineguín. Här finns massor av böcker, både nya och äldre. Vi kände igen flera titlar som vi både haft och har i vår egen bokhylla. Mest intressant för mig är de nya böckerna men John hittade en bok om Strindberg och skulle säkert hitta flera intressanta böcker om han hade riktigt gott om tid. Alla nya böcker går att beställa och de kostar ungefär som i Sverige.

Gunilla körde som vanligt snabbt och elegant och vi hann precis lagom hem till Champions League. I kväll möts Sevilla och Madrid samt Chelsea och Inter.

Fler och bättre bilder finns på Gunillas blogg www.reinadesign.com

1 kommentar:

  1. Vad skönt med vänner som kan hjälpas åt. Ha det bra. Monica

    SvaraRadera