torsdag 18 februari 2010

Till sjöss


Bilden togs i går innan vi gav oss av från Puerto Chacabuco.

I går kväll stiftade vi bekantskap med en riktigt skicklig flöjtist ”Queen of the Flute” Viviana Guzman. Hon spelade på flera olika flöjter. Den mest intressanta var en ungersk flöjt som bestod av enbart ett långt rör av trä, utan hål. Så som hon drillade och spelade på den imponerade hon verkligen på oss. Hon föddes i Chile men bor numera i San Fransisco. Samtidigt som hon spelade berättade hon, genom att visa bilder på barn som hon fotograferat, att hon turnerat världen över. Sverige fanns med som enda nordiska land. Där fanns bilder från både Ystad och Gotland!

I dag är vi hela dagen till sjöss. Solen skiner och det är varmt och skönt på vår balkong. Vi går till största delen inomskärs så skeppet glider lugnt och stilla genom vattnet. Just nu, klockan 11.00, är vi strax söder om 48 grader sydlig bredd. Vi är på väg till Punta Arenas (Sandpunkten på spanska).

Det har blivit lite si och så med motionen, men i dag har jag hittat promenadslingan ombord. Den är 480 m och går man den tolv gånger tar det exakt en timme. Det är vad jag gitter göra just nu. När solen skiner som i dag är det enbart en njutning att från båtdäcket uppleva hur vi glider fram genom det ödsliga landskapet, helt utan bebyggelse och med skogs- eller snöklädda bergstoppar. Om det slår om och börjar regna och blåsa, och det lär vara ganska vanligt i de här trakterna, är det säkert inte lika njutbart. Det gäller att passa på.

4 kommentarer:

  1. Godmorgon hurtbulle! Har du klarat av dina 12 varv nu? Duktigt!! Kl är 08.15 här på Gran Canaria och jag sitter med dagens första kaffekopp på kontoret o läser din skildring! Härligt! Ha en riktigt bra o avslappnande dag idag!
    Kram
    Lissy

    SvaraRadera
  2. Yngsta dottern är med familj på södra Gran Canaria för en "solvecka". Drabbats av orkanliknande vindar och helt förstörd poolarea. Tur att ni är i lugnare vatten kram karin

    SvaraRadera
  3. ps Hemma i hbg är det snö-snö och snö ds(karin)

    SvaraRadera
  4. Vad skönt det är att läsa om era upplevelser.
    Ha det så bra
    Monica

    SvaraRadera