torsdag 25 februari 2010

Torsdagen den 25 februari



Península Valdés
Utflykten som jag i dag fick göra utan John gick till Península Valdés. Det var en lång tur tvärs genom hela den av UNESCO skyddade halvön. Den upptar en area om 4 000 km2 och består av sand, små buskar och gräs. Här finns mängder av vilda djur och all jakt är förbjuden. På vår väg tvärs över halvön såg vi en sorts lamadjur(se bilden), olika fåglar(det lär finnas 180 arter här), rävar och bältdjur men även tamdjur som får, kor och hästar. Givetvis fanns det åtskilligt flera vilda djur som vi inte kunde se från bussfönstret. Målet för vår färd var kusten vid Atlanten där det fanns sjölejon, elefantsälar, pingviner med flera. Tyvärr var det inte säsong för valar, som annars har sitt tillhåll här från maj till december.

Vi kom inte sjölejonen lika nära som när vi var ute med katamaranen, men här fanns betydligt flera. Vid de enda klipporna som fanns på halvön hade de etablerat sig. Det gav ett mäktigt intryck!

Enligt broschyrer vi läst ska här finnas c:a 40 000 elefantsälar. Dessvärre kunde jag inte upptäcka fler än en hand full och dessutom på långt håll. Jag kunde se att de var enormt stora i alla fall.

Vi besökte också pingviner, den speciella Magellanpingvinen, som det också fanns en koloni av.

Hela färden varade i 8,5 timmar och chauffören berättade att vi hade kört 355 km.

Det var skönt att komma ombord igen. Solen strålar fortfarande och det är betydligt varmare än tidigare. Badlivet ombord har tagit fart. Det är fullt med folk runt bassängerna. John är fortfarande lite matt och har ingen vidare matlust. Vi ska ändå försöka oss på en ny restaurang i kväll. Det gäller ju att ha hunnit med så många som möjligt. Här finns tio att välja mellan! Det är bara tre dagar kvar ombord!

I morgon är vi till sjöss hela dagen. Nästa stopp, den 27 februari, är Montevideo i Uruguay.

3 kommentarer:

  1. Tror att det var alpackor du såg. Jag såg sådana i Apaltadalen i Chile. Nu ska vi gå på bokrean. kram karin

    SvaraRadera
  2. Kanske var det Guanacos?

    SvaraRadera
  3. Det andra djuret är en bälta.

    SvaraRadera