fredag 12 februari 2010

Viña del Mar



Så har även jag fått se Stilla Havet! Fast bada i det lär jag nog inte göra. Jag är nog lite fegare än alla här på stranden. Humboldtströmmen gör att vattentemperaturen inte lockar särskilt.

I dag blev vi hämtade kl 11 av en återigen mycket trevlig guide. Vi skulle nu lämna Santiago de Chile för Viña del Mar. Det är inte utan att det känns otroligt lyxigt att ha en egen chaufför och en egen guide som hämtar oss vid bussar och hotell och kör oss dit vi ska samtidigt som de – med mycket stolthet och glädje - berättar om sitt land. Så härligt det känns med den personliga kontakten vi får här och så mycket närmare vi känner oss vara människorna och den speciella kultur som finns i det land vi besöker! Vi har verkligen fått uppleva ett varmt mottagande och vi känner oss mycket privilegierade.

Vi kan inte glömma gårdagens besök på Astrid&Gaston. Det är verkligen få restauranger som vi varit på som kan mäta sig med denna. Vår guide skrek av förtjusning när vi berättade att vi varit där. Hon undrade genast hur vi fått tips om den! Tack Karin och Allan!

Vårt sista hotell före kryssningen är raka motsatsen till det vi lämnade. Nästan i påvraste laget. Det var väl precis vad vi behövde för att komma ner på jorden igen.
I morgon gör vi en utflykt till Valparaiso och besöker bland annat Pablo Nerudas hus.

3 kommentarer:

  1. Så fantastiskt det låter. Och bilden från Anderna är "breath-takeing". Njut allt ni kan. Här är det karnevalslördag med allt vad innebär. Ja ni vet ju. Kram Britta

    SvaraRadera
  2. Vi följer er på kartan och studerar bilderna.
    När vi öppnar dörrarna härhemma ligger det drivor av snö på gården medan ni kan bada i Stilla Havet och njuta av solmogen druvsaft.Vi får nöja oss med en "lille en" framför OS-tävlingarna i skidskytte men skickar en skål till våra resenärer.
    Bussresan över Anderna till Chile måste ha varit en hisnande upplevelse och vilket underligt långsträckt land ni har kommit till. Vi ser med spänning framemot nästa inlägg.
    Kram
    Christina
    Pelle har problem med bloggen och skriver till din vanliga mail istället.

    SvaraRadera
  3. Oh, Ingrid nu har vi fått släktingar ända ner till Folkkungaätten. Du kan gå in på www.gen.svenungsson.net och läsa om det.

    SvaraRadera