söndag 1 januari 2012

Nyårsafton







Vilken fest! Det började förstås med champagne Bollinger, fortsatte med champagne och slutade med champagne. Hummersoppan var sagolikt god, men så hade Johan också gjort allt från grunden med att själv göra fonden och sedan fylla på med grädde, cognac och hummer. Till den drack vi som sagt Bollinger champagne. Sedan var det dags för Kalvfilé Oscar. Himmel vilket kött! På en bädd av choronsås, med sparris vid sidan och filén krönt med en stor hummerklo var det också vackert att titta på. Till detta drack vi en Amarone Tommasi. Kunde inte bli bättre.

Ellen hade ritat placeringskorten och vi fick försöka hitta våra platser med hjälp av en symbol. Jag gissade att jag skulle sitta vid gitarren. Jo det var rätt för "du gillar ju musik" menade hon. Så rätt, så rätt!


Här förbereds nu desserten Glace au four. Inte fel det heller och till den drack vi Alambre Moscatel de Setubal. Kaffe med en organisk VSOP cognac från Distellerie Du Peyrat avslutade denna magnifika måltid.

Behöver nog en vit månad efter det här!



När klockan började närma sig 12-slaget tog Ellen med sig en kompis ut, båda välklädda och med bloss i händerna för att titta på fyrverkeriet. Vi följde förstås efter med välfyllda glas.

Klockan fyra kröp jag i säng! Det var länge sedan jag hade en så härlig nyårsafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar