söndag 8 januari 2012

Helg både med och utan musik

Trettonhelgen blev en besvikelse på musikområdet. Jag hade verkligen sett fram emot att få lyssna till Mats Hultkvist när han skulle ge sin konsert på båda orglarna i Mariakyrkan i fredags på Trettondagen. Så blev det inte! Mats hamnade i stället på sjukhuset och man får bara hoppas att han snart kommer ut därifrån helt och hållet botad. Troligen blir det inte någon körrepetition heller förrän han är tillbaka frisk. Sorgligt, sorgligt!

Musik blev det i alla fall till sist. I går lördag gav SVT på 2:an Donizettis Lucia di Lammermoor från Met. Det blev en verkligt härlig föreställning med Anna Netrebko som Lucia. Hennes älskade Edgardo sjöngs av en ny bekantskap, den unge tenoren Piotr Beczala. Säkert får vi höra honom ofta framöver. Han hade en underbart vacker röst. Tydligen fick han hoppa in efter ett sjukdomsfall. Det märktes verkligen inte. Enricos roll sjöngs av Marius Kwiecien. Också det en härlig sångare, baryton.

Trots att det kändes väldigt tomt att inte få lyssna till Mats skickliga orgelspel på Trettondagen blev det ändå en fin musikupplevelse under helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar