fredag 29 april 2016

Snart Valborg



Konserten i söndags blev en riktig höjdare. Bilden är tagen av Sofie som plåtade sin syster Lovisa som är violinist i orkestern. Man spelade Carl Philip Emanuel Bach - sonen till Johan Sebastian -  och  Haydn. Orkestern bestod enbart av 25-28 musiker, beroende på vad som spelades och de visade upp en spelglädje som var helt underbar. Dirigenten Giuliano Carmignola dirigerade inte men stod framför orkestern och var solist. Konsertmästaren Gordan Trajkovic hade ett styvt jobb med skötte sig med den äran. Dirigenten/solisten kramade om nästan hela orkestern efter sista takten!

I onsdags var det dags igen att besöka konserthuset. Det var After work-konsert med Andrew Manze som berättade om och spelade Schumans 2:a symfoni i C dur.



Jag kunde förstås inte hålla mig utan tog mig in till stan också i går, torsdags, för att lyssna på samma verk, den här gången med orkestern iklädd frackar och långklänningar. Förutom Schumans 2:a fick vi lyssna till Urban Stenqvist som spelade tuba. Behållningen av det blev hans extranummer Bach:s fjärde cellosvit. Riktigt njutbart!

Framförandet av Schumans andra symfoni blev en ny upplevelse. Manze älskar sin Schuman och det märktes. Den långsamma satsen blev gudomligt skön.


Och i morgon är det Valborgsmässoafton!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar