söndag 1 maj 2016

Så blev det Valborg!


Det såg lite dystert ut ett tag med risk för regn mellan solglimtarna. En och annan droppe kom det också på förmiddagen, men frampå eftermiddagen - kvällen var det helt okej.


Jan-Olof och Claes som vi bjudit hem på Valborgs-middag kom vid tvåtiden och hade den här fantastiska buketten rosor med sig! Det blev nässelsoppa, torsk med medelhavstäcke och fruktsallad.

Frampå kvällen gav vi oss iväg till Larödbaden för att se och höra hur vänföreningen hälsade våren. Lasse föredrog att stanna hemma. Han hade ju jobbat flitigt hela förmiddagen med flytten från huset i Höganäs som nu är sålt.


Det var min gamla arbetskamrat Annika Malmgren som nu är chef på Sofiero som höll vårtalet. Det gjorde hon med bravur. Kvartettsångarna sjöng in våren och den enorma brasan flammade mot himlen samtidigt som vi kunde se en röd strimma längst ner i havet där solen gick ner.

Promenaden upp för alla trapporna upp till Serpentinvägen var nyttiga. Där skulle jag nog promenera lite oftare så blev väl "flåset" lite lättare!

Jan-Olof och Claes följde mig ända hem! Sedan tog de 220-bussen in till stan. Jag kom precis hem lagom för att se och höra fantastiska Malin Byström sjunga på kungens festkonsert. Det var en verkligt härlig Valborg kan man säga!

I dag söndag ska vi se Elektra i sändningen från Metropolitan på Röda Kvarn.


Jag måste ju också lägga in bilden på min blommande hyacint som jag fick av Cathy för länge sedan. Den är verkligen en färgklick!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar