torsdag 19 maj 2016

Vilken helg!

Den 24 april 1999 såddes fröet till blivande Chorus Amici på en träff med före detta medlemmar i Helsingborgs konserthuskör hos Karin Wadsjö. Fröet grodde och den 17 augusti 2003 bildades kören formellt.

Den 15 maj 2016 gav kören sin sista konsert.


Här repeterar vii Mariakyrkan. Det blev repetition på fredagen den 13, lördagen den 14 och så gensrep på söndagen den 15.

Under söndagen som var Pingstdagen var det först medverkan i Mariakyrkan under högmässan. Samling kl. 09:30. Efter gudstjänsten körde jag hem för att fixa lite mat och så bar det av igen till Mariakyrkan där vi skulle vara, omklädda och klara kl. 16:00!

Konserten blev kanonbra och vi fick stående ovationer, busvisslingar och bravorop - i kyrkan! Pelle sa sedan att han aldrig varit med om så långa applåder. Vilka verk som framfördes? Jo, Leonard Bernsteins Chichester Psalms för kör, sopransolo, harpa och slagverk och Karl Jenkins Requiem för kör, orkester och sopransolo.

Särskilt kul tyckte jag det var att den fantastiske slagverkaren Johan Bridger spelade och hans mamma Ingegerd stod bredvid mig i kören och sjöng! Härligt, härligt!

Måndag - onsdag har vi haft två "gäster" boende hos oss. Mitt härliga barnbarn Ellen och mopsen Bob. Ellen är ju så stor nu att det tar emot att säga barnbarn. Hon är ju snarare en ungdom, men barnbarn är man ju så länge man har far- och morföräldrar.


I går var det "klassfest" på Hamnplan med Ellens klass. Man skulle ha med sig picknick och lämpliga filtar att sitta på. Här har vi några klasskamrater och föräldrar.


Eftersom några hade med sig baddräkter så var man ju tvungen att prova temperaturen i vattnat. Här är det Tyra och Ellen som doppar sig. De var i vattnet två gånger!! Jag som stod och tittade på hade två tröjor, strumpbyxor under långbyxorna och en ordentlig halsduk runt håret! Brrr!

I dag ska jag lyssna på Ellen som sjunger i en gospelkör. Det blir ett framträdande i S:t Andreas kyrka och Ellen ska sjunga solo. Spännande!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar