söndag 22 maj 2016

Fester, fester och fester


Det började redan i torsdags med att Ellen sjöng med sin gospelkör i S:t Andreas kyrka i Maria Park. Det är härligt att se ned vilken glädje de sjunger och hur de kan hantera mikrofonen - flera av dem - och Ellen definitivt. Tyvärr fick jag ingen bild på dem.

I fredags var det familjemiddag. Vi började med lite smått, kalixlöjrom, murkelpaté, bresaola och en skiva med kyckling/kalkon-paprika.


Så till själva måltiden.


Vi började med en kall rödbetssoppa med tärnat äpple fetaost och granatäpplebitar och så ett litet basilikablad. Till det drack vi en härlig Riesling, Stoneleigh från Nya Zeeland.


Huvudrätten blev en skaldjursfylls lax med svensk färskpotatis, sockerärter och en vinssås.


Det här vinet som vi drack till laxen kan jag verkligen rekommendera! Supergott! Det är en Chardonnay från Sydafrika, Fleur du Cap.


Desserten , en chokladbrylé med apelsinsmak skulle jag haft större formar till, men man tar vad man har och jag tror att familjen var nöjd med stotleken. Portvin blev det till desserten.

Nästa fest var utdelning av Helsingborgsmedaljen på Helsingborgs födelsedag den 21 maj, som det här året passande nog var en lördag. Medaljer delas ut till tio personer vart tredje år.


Här är alla tio medaljörerna.


Lasse Holmström var en av de tio som fick medalj. Här läser kommunfullmäktiges ordförande Mats Sander upp motiveringen. Lasse var en värdig mottagare av Helsingborgsmedaljen!


Fantastiska fanfarer blåstes av Brasskvintetten från Helsingborgs Symfoniorkester. De underhöll också med musik innan själva utdelandet. Det var en klar kvalitetsförhöjning från tidigare utdelningar!


Efter utdelningen blev det middag på Dunkers kulturhus där vi också fick underhållning. Här är det Ninni Carr som spelar på ett bockhorn. Hon och hennes man Laif Carr spelade folkmusik på fiol, träskofiol, dragharmonika och så bockhornet som på bilden. Det var verkligen härligt att lyssna till dessa skickliga riksspelmän!

Maten? Jo vi fick löjrom från Vänern, Rostlock på kalv och jordgubbar, hallon, jordgubbsglass och mandelkaka till dessert. Fördrink, vitt vin, rött vin och avec till kaffet serverades också.

I dag söndag blir det 155-årskalas hos Regina och Nisse. Det återkommer jag till!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar