söndag 3 april 2016

Mera musik


Lasse tyckte vi skulle se Madama Butterfly på Röda Kvarn i direktsändning från Metropolitan. Jättebra idé tyckte jag. Det fanns fyra biljetter kvar, två på första raden.


Metropolitan var fullsatt och det blev Röda Kvarn också. Där fanns massor av bekanta. I entren stötte vi bl.a. på Lasses syster Tia och precis innan allt började dök Jan-Olof med bror och svägerska upp på de tre tomma stolarna precis bredvid oss! Det blev många kramar den kvällen. Trevligt!


Madama Butterfly sjöngs och spelades av Kristine Opolais. Det visade sig att hon behärskade scenen fullt ut med både sin fantastiska sopran och sin skådespelarkonst. Kristine är lettiska.


Mr Pinkerton, den amerikanske sjöofficeren sjöngs av den franske tenoren Roberto Alagna. Också det en härlig röst och inlevelse i rollen.

Föreställningen varade i drygt tre och en halv timme, men det var värt varenda minut. Tänk att ha Metropolitan så nära. Visst har vi det bra! Och i dag kör vi ner till Malmö Opera , hela familjen, för att se Billy Elliot. Jag får väl instämma i vad Inger brukar säga: " Så här ska man ha det när man har det som dj-ast"










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar