söndag 27 mars 2016

Gäster under påsken

I onsdags var det avskedskonserten med Mats Hultkvist. Vi sjöng Brahms Requiem. Mats hade lyckats få en orkester med flera av HSO:s musiker och kören var också förstärkt i alla stämmor.


Det häftigaste av allt var ändå att Malin Byström, helsingborgstjejen som blivit världssopran, sjöng sopransolot. Helt fantastiskt! Jag rös i hela kroppen när hon började sjunga. Makalöst!


I torsdags var vi på Stadsteatern och såg My fair lady. Det var en något annorlunda men intressant tolkning av den välkända My fair lady.

Långfredagen inleddes förstås med körsång i Mariakyrkan. Vi åt middag på "Sillen och Makrillen" men sedan blev det en hemmakväll framför TV:n och med iPhaden.


Så blev det påskafton. Det här glada gänget, som förutom familjen Rimmenstedt bestod av Anna, Marcus, Wilma och Freddie Lantz, lät sig väl smaka av ägg,sill, sllad öl, snaps och så förstås Johans grillade lammkotletter.


Två olika sallades blev det till lammkotletterna. Härliga färger och jättegod smak på både kött och sallader.

Vi sjöng förstås, pratade fotboll och hade skattjakt på påskägg. Tiden gick bara alltför fort och så var det plötsligt både tyst och tomt.

Men - det är inga problem! I dag får vi nytt besök av Mölleborna. Härligt! Först är det förstås körsång i Mariakyrkan och avtackning av Mats.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar