tisdag 7 maj 2013

Körresa




Det blev en på många sätt upplevelserik resa! Jag har över 70 bilder, men ska väl försöka välja några som illustrerar det jag varit med om. Bussen lämnade Helsingborg kl. 06:45 i ösregn. Vår reseledare Birgitta, tillika ordförande i kören, ger oss instruktioner inför avfärden. Allt fungerade perfekt och tolv timmar senare var vi framme i Halle, där vi blev inkvarterade på hotell Martahaus.

Redan nästa morgon kl. 08:00 var det avfärd till Naumburg där vi skulle sjunga på en familje- och friluftsgudstjänst. Nu blev det inte så mycket friluft eftersom det regnade, men gudstjänsten gjorde verkligen skäl för namnet familjegudstjänst. Alla deltog och eftersom det var Kristi Himmelsfärds dag fick alla som ville bidra med uttryck som innehöll ordet himmel. Ett av barnen tyckte att hon befann sig i sjunde himlen! Efter gudstjänsten vankades det soppa och grillad korv ute på kyrkbacken och då sken solen! Barnen fick ballonger och lappar som de kunde skriva sina namn på och så skickades ballongerna iväg rakt upp i himlen. Tidigare år hade några ballonger hittats i Tjeckien berättade man.
Vi fick en guidad tur i domkyrkan innan vi for vidare till Rudelsburg vid Bad Kösen. Nästa dag var det dags för en utflykt till Leipzig och det återkommer jag till.













På kvällen var vi sex glada körmedlemmar som gav oss iväg till Operan i Halle och såg "Das Phantom der Oper", en balettföreställning som musikaliskt var sammansatt av Ralf Rossa. En annorlunda upplevelse med riktigt duktiga dansare och en orkester som var OK även om de har en bra bit kvar att nå upp till HSO:s kvalitéer.


1 kommentar: