måndag 27 maj 2013

Hemresan


Hemresan tog en stund. Katarinas familjs födelsedagspresent till Lasse måste vi ju först göra slut på. Efter en stadig frukost på det underbart fina RadissonBlu i Uppsala gav vi oss iväg vid lunchtid till Idingstad Säteri.


Så här såg det ju ruskigt elegant ut, men vi var nog överens om att standarden och priserna inte riktigt harmonierade. Ska de lyckas, måste de nog gå ner i pris och/eller höja standarden både på service och annat.
Färden härifrån gick på måndag förmiddag till Bergs slussar. Där skulle vi åkt buss upp till Brunnby musteri och sedan vidare till Borensberg för att slutligen gå på kanalbåten M/S CERES för färd nerför Göta kanal och alla slussarna tillbaka till Berg. Nu kom det aldrig någon buss för chauffören hade hamnat på sjukhus, men ägaren av rederiet kom och såg till att vi kom dit vi skulle med bil.


Här närmar sig M/S Ceres Borensberg med passagerare som antingen cyklade eller tog bussen tillbaka till Berg. Båten var fylld av passagerare och det tog en god stund att tömma den. Av någon outgrundlig anledning var vi bara fyra passagerare på tillbakavägen. Härligt! Vi fick förstklassig service och kunde röra oss fritt över hela båten, t.o.m. på kommandobryggan!


Vi hade en sagolik tur med vädret och slapp regn under hela båtturen. Här passerar vi det åttakantiga lusthuset som funnits på bild på flera frimärken.


Två akvedukter passerade vi på vår lilla tur. Fantastiskt att man lyckades hålla kanalen tät så att det gick att bygga akvedukter.

Efter avslutad tur, strax efter klockan fem satte vi oss i bilen och jag rattade hela vägen hem till Helsingborg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar