tisdag 30 juli 2024

En underbar weekend i Kalmar och på Öland

 



På lördagsmorgonen kom Johan och Marie och hämtade mig. Det blev några timmars bilresa genom Skåne och Småland innan vi var framme i Kalmar. Här är hotellet vi bodde på.



Vädret var strålande och eftersom vi var lite törstiga började vi med en drink på en bar nära hotellet.





Sedan tog vi en ordentlig promenad runt om i Kalmar. Slottet ville vi förstås se, men här fanns en hel del annat att njuta av också. 


Fram emot eftermiddagen var det dags att sätta sig i bilen för färden till Öland över Ölandsbron. Vi körde norrut genom Borgholm. Det var massor av bilar på vägarna, men så småningom närmade vi oss Löttorp.






En bit utanför Löttorp fanns restaurangen Lammet och Grisen. Varför vi åkte dit? Jo, Ellen arbetade där. Vi blev förstås ordentligt omkramade av härliga, underbara Ellen. Johan och Marie hade med sig en del saker som Ellen skulle få och vi började med att gå upp i huset så att Ellen kunde få sina saker. 

Givetvis skulle vi äta middag på kvällen och smaka på lammet och grisen. Bordet var beställt till klockan åtta eftersom Ellen jobbade till halv tio. Det betydde att vi fick börja med att köpa något att dricka uppe på altanen. Vädret var ju alldeles strålande så det var bara att njuta. 

Bilder på maten? Nej, jag har ju ofta bekymmer med att komma ihåg kameran när jag ska äta! Det blev alltså inga bilder, men jag var helt nöjd med det grillade lammet och allt som gick att plocka till det från bufféerna.

Så småningom blev klockan halv tio och Ellen kom upp på terrassen så vi kunde prata med henne. Det blev en drink till för Marie och mig, närmare bestämt var sin Aperol Spritz. Supergod!  Ellen och  Johan som skulle köra bil lite senare fick nöja sig med något alkoholfritt läskande.


På söndagsmorgonen åt vi frukost på hotellet och sedan bar det iväg hem. Vilket fantastiskt härligt veckoslut det blev! Då tänker jag på både träffen med Ellen, men också samvaron med Johan och Marie i två hela dagar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar