fredag 26 juli 2024

Vart tar tiden vägen?

 

I måndags var jag hos optikern Lars Friberg för att undersöka mina ögon efter operationen i mitt högra öga. Det var grå starr som togs bort. Lars undersökte mina ögon noga och jag ska ha nya glasögon! Bågarna behåller jag. De är jättefina tyckte Lars. Jag behöver inte operera mitt vänstra öga. Det ska bli härligt att få nya glasögon! Tänk så skönt det ska bli att kunna läsa utan att bokstäverna blir dubbla och suddiga! I nästa vecka är glasögonen klara.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Häromdagen, när solen strålade, köpte jag en biljett på Sundsbussarna och åkte fram och tillbaka över Sundet uppe på Pernillas däck. Så underbart att ha Sundets vatten så nära mig. Jag njöt verkligen. Någon sittplats fanns inte, som synes, men jag ville inte ha någon heller. Att stå nära relingen och bara njuta av vattnet så nära. Det älskar jag. Det får bli flera turer.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Ibland tar jag min morgonpromenad också på eftermiddagen. Den här gången hörde jag att stranden var full av folk som badade och solade. Tropical beach heter den här delen av stranden ute vid Parapeten. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Sommarkortet måste ju användas. I onsdags åkte Tina och jag ner till Lund för att gå till Skissernas museum och titta på den nya utställningen med alla fåglarna. Det är skulptören Fredrik Strid, som gjort ett exemplar av alla 257 fågelarter i Sverige! Han började med detta arbete år 2018. Översta bilden visar alla fåglarna i naturlig storlek. I ett angränsande rum kunde man se hur han hade arbetet med att först göra fåglarna i lera och sedan gjort dem i gjutformar. Till sist täcker han dem med stearin och en etikett med fågelns artnamn. 


Tina var med mig och här tittar hon närmare på en bit av en fågel innan den ar sammansatt och formad till sin naturliga storlek och därefter täckt med stearin. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Fyra veckor framåt kommer den här mannen, Pontus Assarsson, att leda verksamheten vid terrasstrapporna i Helsingborg. Unsdagar har de kallat verksamheten. Det samlades massor av folk både på gatorna, i trapporna och på barerna.


Det är olika musiker som spelar och sjunger och Pontus både sjunger och spelar gitarr. Här är en bild på uteserveringen vid Vault hotell. Fullmäktiges ordförande Mats Sander, bevakar vad som händer. Marie får en del att göra, för det är alldeles fullsatt vid hotellets uteservering. Det gillar hon säkert!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Varje torsdag är det lunchmusik i Mariakyrkan. Den här torsdagen fick vi lyssna på Lisa Carlioth, sopran, när hon sjöng under ackompanjemang av Ragnar Bohlin. Vi fick först lyssna på kompositioner av Gunnar de Frumerie, inte mindre än sex sånger. Sedan kom tre spirituals och dessutom Duke Ellingtons "Come Sunday". Lisa Carlioth sjunger helt underbart och hon kan säkert inte få en bättre ackompanjatör på flygeln än Ragnar.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Glad Jazz spelade utomhus vid restaurang Culise  på torsdagseftermiddagen. Det var tur att regnet var borta och solen tittade fram. Jag hade kameran nerstoppad - så klart! Kanske berodde det på att Mats Paulson kom och frågade om han kunde sitta vid mitt bord. Ibland har jag verkligen tur. Det blev en riktigt trevlig eftermiddag med både härliga samtal och trevlig musik. 


Plötsligt hittade jag en bild som jag hade tagit av orkestern. Mobilen låg inte nerstoppad hela tiden. Det är bekymmersamt med minnet! Orkestern heter THE SPIRIT OF NEW ORLEANS. Det finns en liten skylt bakom trumslagaren som berättar det.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Helsingborgs konstförening har den här veckan haft en ny utställning på Karantänen igen. Här är det verk av Sonja E M Andersson. "Fredsduvor gul" och " Fredsduvor blå" samt "Klotet 1" och "Klotet 2" kallar hon verken. Det är olja på duk.




Lena Cronström har gjort den här akvarellen som hon kallar "Vågspel".







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar