fredag 2 augusti 2024

Två dagar med härlig musik

 


Det började med att jag satte mig på Terrasstrapporna för att lyssna på musiken under "Unsdagen". Det blev inte alls bra för mina öron, så jag lämnade platsen ganska fort och tog bussen till Allhelgonakyrkan, där det skulle vara en gospelkonsert. Det blev en härlig stund med sång fylld av glädje. Pianisten var också riktigt skicklig. Jag ångrar inte att jag tog bussen ut till Råå. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Vädret var helt underbart redan på torsdagens morgon. Sundet var fyllt av båtar och jag kunde inte låta bli att fotografera båten med det svarta seglet.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Lunchmusiken i Mariakyrkan bjöd den här torsdagen på ett par som spelade violin och piano. Musikerna var Ramona Jannert-Telcain och hennes man Gustav Jannert-Telcain. De spelade Edvard Griegs "Violinsonat nr 2 i G dur" och Tomaso Vitalis "Ciaccona". Härligt att lyssna på!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På eftermiddagen satte jag mig på bussen till Landskrona. Jag åker hellre buss än tåg! Det är härligt att njuta av all natur som vi åker igenom. När jag var framme började jag med att letade upp Sofia Albertina kyrka. Där skulle jag lyssna på en konsert klockan 19:00. Därefter tog jag en promenad tillbaka till Rådhusplatsen för att hitta någonstans att få i mig lite kvällsmat. Det blev en restaurang som heter Fellini. Jag valde länge mellan "förrätterna" och fastnade för "Bruschetta". Det var gratinerat italienskt lantbröd med en röra av tomater, olivolja basilika och rödlök. Ovanpå låg riven mozzarella. Gott? Supergott! Hit kan jag gå flera gånger!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Klockan 19:00 satt jag i Sofia Albertina kyrka. Konserten kallades "Bara Bach". Det fanns en filmduk framme i kyrkan som visade musikerna uppe på läktaren när de framförde musik av både J S Bach och hans tre söner. Tyvärr blev bilden som jag fotograferade inte lika tydlig som den man såg. Det om var fantastiskt var att lyssna på flöjten tillsammans med orgeln. Efter att ha spelat fem verk kom de ner i kyrkan för att dels spela J S Bachs Partita i c moll, dessutom Menuett och Badinerie ur orkestersviten i h -moll. Det var Per Gross som spelade flöjt och Maja Malmström som spelade orgel. Partitan framförde Per Gross alldeles själv. Det var otroligt fascinerande att lyssna på hela detta verk med enbart flöjten. Det blev höjdpunkten för mig! 


Jag satt inte så att jag kunde ta någon bild av Per Gross i kyrkan, men på nätet hittade jag denna.


Vilka två fantastiska dagar fulla av härlig musikupplevelse jag fick!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar