onsdag 7 augusti 2024

Sysslingträff på Grötån

 

Första helgen i augusti brukar det vara fest på Grötån. Så blev det det här året också. Johan körde bil upp till Stenungsön där vi fick bo i ett av husen G2. Karin var också på Stenungsön med sina två döttrar Viktoria och Charlotte. Här pratar de med Johan. 


Naturligtvis hade Kerstin och Tomas fixat lunch. Vi blev rätt många kring bordet. På bilden ser vi Tomas, Johan, Kersti och Karin. Vid bordet satt också Viktoria, Charlotte, Sophie, David och Alicia.


Johan och jag trodde att vi skulle köra till Grötån, men så blev det inte. Vi skulle alla åka båt till Grötån. Sophie och David hade en jättefin motorbåt och har sitter Sophie, Karin och barnen Charlotte och Viktoria.


Så var vi framme och båten lade till vid en brygga där det gick lätt att hoppa av och på båten..


Nere vid hamnen var det uppdukat med kaffe, te bullar och vattenmelon i härliga skivor.


Här kommer Anders med sin rullator. Härligt att han kunde ta sig ner för den branta backen alldeles på egen hand.


Det gick alldeles utmärkt att sitta på "klipporna de grå" och det var inget "salt skum som yrde".


En bild på syskonen Lyckefors, Anders, Kerstin och Ingrid, ville vi förstås ha. 


Här får Johan en härlig pratstund med sin kusin Camilla och kusinen Andreas fru Josefine. Varför kallar jag det här Sysslingträff? Jo syskonen Lyckefors hade ju barnbarn och alla, utom Ellen, hade kommit till festen. De var nio stycken i alla åldrar från 1 till 17 år.


Så småningom gick vi upp till huset där Maggan och Anders bor och vi blev bjudna på middag med vin och dessert. Var jag hade kameran undrar jag förstås nu. Inte en enda bild! 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Det hade varit underbart väder hela lördagen. Natten till söndagen började det regna och jag vaknade av störtregn och en åskknall. Vi bestämde oss för att köra hem ganska tidigt. Det var ett bra beslut. På vägarna där man fick köra i 120 km gick det inte att köra fortare än 60 -70 km/tim. Det låg massor av vatten på vissa bitar. Vi var hemma i Helsingborg vid tvåtiden. En skicklig chaufför körde förstås!



Mellan Falkenberg och Halmstad kör vi in i Slöinge och går in på Stenungsbageriet där. Johan fixar en härlig macka till mig och sedan är det bara någon timme kvar innan vi är i Helsingborg. Det är en av de få gånger jag lyckas ta en "selfie"!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar