måndag 9 april 2018

Samtal, konst och musik



I lördags var vi på Dunkers kulturhus och lyssnade på samtalet mellan Per T Ohlsson och hans kollega Cecilia Nebel på Sydsvenskan. Cecilia intervjuade Per. Det var verkligen både intressanta och viktiga saker som kom upp, inte minst en analys av SD (Sverigedemokraterna). Som vanligt när det är Samtal på Dunkers, var det så gott som fullsatt i musiksalen.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Innan vi gav oss iväg på vår utflykt på söndagen gällde det att få i sig en god lunch. Det är förstås Jespers fisk som står för menyn. Lasse tyckte jag skulle fotografera den fina räkcrepesen.


Sedan gick färden söderut. Vi valde den gamla vägen genom Rydebäck och Glumslöv och så var vi i Landskrona. Konsthallen var förstås ett måste. Några av verken fotograferade jag.



Lena Cronströms "Händelse"


Karin Müller Lindbergs bild från ateljén


Vi drack en kopp kaffe och åt en maffig kaka i caféet innan vi drog vidare mot Malmö.





Vi hade biljetter till Verdis Rigoletto så färden gick mot Operan i Malmö. Det strömmade in massor av människor och här blev det alldeles fullsatt! Flera bussar kom från Danmark vilket förklarades av att regissören Kasper Holten är omåttligt populär i Danmark. Operan har fått strålande kritik också i den svenska pressen, men både Lasse och jag stördes en aning av att handlingen var förlagd till nutid. Det blir inte riktigt trovärdigt. Musiken är ju härlig och både solister och kör var strålande.

Trots att klockan var över sju när vi körde hem var det ljust och till och med soligt! Det blev verkligen en riktigt fin söndag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar