måndag 16 april 2018

Fortsättning på inlägget: En fantastisk helg


Till middagen hade vi reserverat plats i det man kallar The Veranda. Där serveras en tolvrätters  måltid som fått namnet Chef ' s table. Det fanns 18 platser runt en bardisk där man kunde följa matlagning och uppläggning. Här på bilden ses kökschefen själv, Alexander Maier lägga upp en av rätterna. Jag ska visa bilder på några av rätterna. Först blev det lite snacks och ett champagne Ruinart, Blanc de Blanc.




En av rätterna var en rentartar med granskott och ägg. För att man skulle känna röksmaken ordentligt la man en glaskupa ovanpå tallriken och skickade i rök under kupan.


När det var klart tog man bort kupan och så såg det ut så här.



Här har vi en Foie gras, anklever, med lava, hjortron och lingon.


Den sista bilden jag tänker visa är på ripa, murklor och rödbeta.

Till alla rätterna serverades det vin. Det blev ju en hel del även om det inte var särskilt mycket i varje glas.

När vi nästan var klara med maten kom kökschefen och meddelade Johan och mig att vi var tvungna att byta rum eftersom solen hade värmt det rum vi skulle ligga i så kraftigt att det droppade ner från taket i våra sängar.

Nu skulle vi i stället få bo i det ishotell som byggdes 2016 och som egentligen är ett ishotell inne i en byggnad. Där kan man bo i is-rum året runt, men det finns toalett och dusch till varje rum som inte består av is utan har normal temperatur.


Vilken höjdare! Betydligt större rum, större skulpturer och en bredare madrass. Dessutom en toalett och duschrum intill rummet!


Dessutom hade köksmästaren ordnat med en flaska champagne till Johan och mig och en lingondricka tror jag det var till Ellen. Vilket lyxliv!


Här har vi sängen med den tjockare madrassen, renskinnen, sovsäckarna och kuddarna - två var!




På morgonen vid frukosten kom köksmästaren fram och hälsade på oss igen och undrade om han inte fick bjuda oss på lite kalixlöjrom som vi hade tyckt så mycket om på tolvrättersmiddagen. Gissa om han fick!


Vilken helg jag varit med om! Helt fantastisk! Tack Ellen för att du kom med det här förslaget!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar