söndag 29 april 2018

En skön lördag



Dagen började med att jag tog färjan fram och tillbaka över Sundet för att inhandla några flaskor gin. Det gäller ju att medan jag är borta   (LPA 3 - 12 maj!)  förse Lasse med råvaran så att han kan blanda sig den drink han så gärna vill ha varje kväll.

Fram emot eftermiddagen satte vi oss i bilen för att leta upp det nya stället där Tre Sang kommer att ha sina bridgetävlingar. Vi hade tur. Det var flera som jobbade där och vi kunde gå in och titta lite närmare på lokalerna. Det verkade helt okej, men det är nog en del kvar att förnya innan allt är klart.

Eftersom vi ändå var ute och körde kunde vi väl tänka oss att äta middag på en restaurang någonstans. Vi hade alldeles glömt bort att det inte går att äta middag på restaurang i Sverige vid tretiden! Vi fick vänliga svar överallt dit vi kom att de inte öppnade förrän klockan 6 för middagsgäster - utom på ett ställe. Lagmarks! Dit går vi inte fler gånger. Vi blev nästan utskällda för att vi gick in och satte oss i matsalen. Innan vi satte oss där frågade vi en av kockarna som kom förbi om det var okej att sitta där. Javisst, sa han. men det sa inte servitrisen som på ett ganska otrevligt sätt berättade för oss att där kunde vi inte bli serverade och de tänkte börja duka där om timme etc etc. Vi gick därifrån förstås!





Efter en liten strandvägsresa fram och tillbaka till Höganäs fick vi rådet av Johan, som jag ringde, att ta oss till NABO på Drottninggatan. De öppnade klockan 5 och vi kunde säkert få ett bord där trodde han. Det fick vi! Det blev en riktigt härlig middag! Tack Johan för tipset!



Vi började båda två med vit sparris, ramslöksbearnaise och friterad jordärtskocka.


Lasse beställde förstås en gin/tonic innan vi började äta. Sedan drack han vatten, men jag tog ett glas av det här jättegoda rödvinet Italienskt!



Efter den underbart goda vita sparrisen åt Lasse Krögarpytt som bestod av svenskt oxkött, korv från Alex Charkuterier, gravad äggula, krämig lök & senapspotatis, picklade betor och pepparrot.


Jag åt grillade lammracks med kryddig rubb och sötsur dipp på rostad vitlök. Mmmm!


Givetvis blev det dessert också och Lasse tog bakad chokladmousse, gräddfilspannacotta, glass på citronverbena och vit choklad & citronsmulor.


Jag nöjde mig med ljummen ostkaka rabarber och rabarbersky!


Det blev en jättehärlig middag med god mat och dryck och en supertrevlig betjäning! Rekommenderas!



o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I kväll blir det konsert med HSO. De framför verk av Julia Purgina, Alma Mahler, Arnold Schönberg och Hugo Alfvén. Sångsolist är sopranen Lilli Paasikivi och dirigerar gör även i dag Mei-Ann Chen.



o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o




Det blev inte Lilli Paasikivi som sjöng eftersom hon blivit sjuk. I stället kom en annan finska, nämligen Virpi Räisänen. Hon framförde fem sånger av Alma Mahler som det stod i programmet. Bra gjort med så kort varsel!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar