onsdag 4 oktober 2017

Mera musik och konst


Filmen NERUDA som vi såg i lördags var fantastiskt fin. Rekommenderas! Det blev inte sämre av att vi träffade flera gamla bekanta, t.ex. Karin Håkansson, min goda vän och konstnär från Laröd och Niels Riegholt, vår första utmärkta chef på Dunkers kulturhus. Så trevligt att ses igen!


Det var inte HSO som vi lyssnade på i söndags utan Malmös musikhögskola. Tyvärr hittade jag inga bra bilder så det får duga med denna. Det var en betydligt större orkester som gästade Helsingborg. De spelade Rossini, Hindemith och Dvorák under ledning av Timothy Henty.

I måndags var det sista repetitionen i körsalen inför söndagskonserten i Mariakyrkan. Bland annat ska vi sjunga Misa Criolla.






Här är några av bilderna i utställningen "Bending reality" av Erik Johansson på Dunkers kulturhus. Utställningen varar till den 8 oktober. Missa inte den!




I går fick vi en helt ny upplevelse när vi lyssnade på det här gänget, Gageego från Göteborg. Det var Kammarmusikföreningen som tillsammans med Musik i Syd och Dunkers kulturhus ordnade den här "Ljudkonserten" i utställningshallen på Dunkers kulturhus, omgiven av Erik Johanssons fantastiska bilder Bending reality. Vad som är musik och vad som är ljud kan man säkert diskutera, likaså om det går att sätta samman olika ljud så att det kan upplevas som musik. Hur som helst, riktigt spännande!

Härligt var det i alla fall att sitta inne i utställningshallen och lyssna. Hoppas det inte var sista gången som det ordnas med en konsert där!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar