söndag 12 mars 2017

Blommor, bridge och mer musik plus lite till



Rödbetor ska vara nyttigt sägs det. Det är dessutom gott tycker vi. I synnerhet ugnsbakade med lite ingefärsost, mandelflagor och pinjenötter.


Den här lille krabaten trivs väldigt gott i solen. Det blev kanske lite för bra i går så vi tog en riktig långpromenad. Efteråt sov han så gott under soffan i skuggan. På eftermiddagen åkte vi till Annika på Drottninggatan. Det blev både bridgeövningar, lägenhetsprat och god mat. Vi fick en härlig fisksoppa som jag hoppas få receptet på så småningom.


För några veckor sedan kom det några flickor som behövde pengar till en klassresa. De sålde tulpaner som de levererade en gång i veckan. Eftersom vi har fönster ända ner i golvet så har vi låtit tulpanerna stå ute . De gula har nu stått i tre veckor, de röda i två och de lila i en vecka. Marie har lärt oss att det ska vara minimalt med vatten och gärna en isbit i då och då så att det inte blir för varmt. Visst är de fina! Klicka gärna på bilderna så syns de betydligt bättre!


Vi har förstås blommor inomhus också. Den här orkidén (orchidén) fick jag av Christina och Pelle till min födelsedag. Den är ju lite annorlunda än de vanliga vi har, mindre, men betydligt fler blommor.


I eftermiddag åkte vi till Röda Kvarn för att se reprisen på La Traviata från Metropolitan. Det blev en fantastisk föreställning tack vare de här två solisterna. Det var den bulgariska sopranen Sonya Yoncheva som gjorde en strålande bra Violetta och den amerikanske tenoren Michael Fabiano som sjöng Alfredos roll, också det alldeles utmärkt. Så underbart att man kan se och höra opera av så hög kvalitet på en biograf här i Helsingborg! Röda Kvarn gillar vi!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar