måndag 26 oktober 2015

Sen sist


Så kommer det lite bilder från oktobers familjemiddag.


Först kom blombuketten, sedan Marie och Ellen. Efter en liten stund kom också Johan som hade Bob och all god dricka med sig.


Det började med lite kalixlöjrom och bresaola runt några salta pinnar som ju inte finns m,ed på bilden. Till detta drack vi ett gott mörkt öl från Mathias Dahlgren.


Till huvudrätt gjorde jag en gryta med bl.a. tomat, kanel, chili, vitlök, kummel, räkor och ovanpå allt detta en gremolata. Klyftpotatis från ugnen stod också på bordet. Till detta drack vi ett underbart gott vitt vin, en Vicar's Choice, gewürzttraminer från Nya Zeeland.


När jag funderade på vad jag skulle ha för mat till den här familjemiddagen fastnade jag för att göra brynost till dessert. Det är ju gamla minnen från min barndom där moster Annans brynost är en av de bästa matminnena. Gammeldags mjölk, ägg och ostlöpe och en god stunds tålamod är vad som krävs. När brynosten är färdiggräddad i ugnen skär man upp den i centimeterstora skivor och steker dem i smör. En god sylt hör till.

Kaffe, lite ost och ett glas rött hann vi också med innan familjen promenerade hem igen.


Så kom lördagen och Chorus Amicis föreställning på Stadsbiblioteket på eftermiddagen. Det blev ett lättsamt program med flera jazzlåtar och några härliga sånger av Benny Andersson. Som alltid blir bilden mycket bättre om man klickar på den så att den blir stor.

Under lördagskvällen kom Ellen för att sova över eftersom Johan och Marie skulle till Drottninggatan 35 för att äta en jubileumsmiddag. Det är alltid lika trevligt att ha Ellen här. Hon sov den här gången på luftmadrassen och var mycket nöjd med det.


Söndagen ägnade vi åt Hamlet. Röda Kvarn bjöd på en förställning från National Theatre med Benedict Cumberbatch i huvudrollen. Föreställningen var textad på engelska och trots att det inte var den lättaste engelskan gick det utmärkt att hänga med. Rollprestionerna var fantastiska. Det blev verkligen en total upplevelse!

Så har vi en ny vecka. Det ska bli spännande att se vad den för med sig. Jin Yoga, körsång, bridge, fotboll, tura på Sundet......






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar