måndag 5 oktober 2015

Kultur på många sätt


Begreppet kultur kan innehålla mycket sägs det


När man vaknar, öppnar dörren från sovrummet ut i korridoren och ser den här vyn, då tycker jag att det mycket väl kan handla om kultur.


Titter man sedan ut genom fönstret i arbetsrummet och ser den här vyn så känns det inte sämre. Det är ändå oktober!


Att teater är kultur råder det ju ingen tvekan om. Här är det Maria Kulle och Erik Borgeke som spelar Scener ur ett äktenskap på Helsingborgs Stadsteater. Vi såg föreställningen i onsdags. Häftigt som synes och ibland aning svårt att höra när skådespelarna fanns i andra änden av scenen. Vi satt visserligen på första bänk, men på sidan. Trots det en sevärd föreställning!


Så var det konsert i söndags! Vilken konsert!!! Förste gästdirigenten Pier Giorgio Morandi kan få orkestern till vad som helst tycks det. Det blev en riktig glädjestund att få lyssna till hans tolkning av Tjajkovskijs 5:e symfoni. Och vilka musiker! Per på klarinetten och Åshild på hornet, för att nu inte tala om Gordan och Fredrik, våra båda konsertmästare, på fiol. Jag skreeek BRAVO efter sista tonen och jag var inte ensam. Publiken var fullständigt begaistrad. Vilken orkester vi har!! Underbart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar