onsdag 27 mars 2024

Föreningarnas Helsingborg

 


Helsingborgs Konstförening hade årsmöte i torsdags. Vi samlades på Träffpunkten på Tågaborg och salen blev nästan full: Här sitter jag med konstnären Roland Nilsson. Vi har känt varandra i drygt 50 år. Flera andra bekanta och vänner fanns förstås på mötet!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Så var det dags för oss som var medlemmar i Föreningen Norden i Helsingborg att bege oss till Landskrona. Dels var det en distriktsstämma som fyra av oss var delegater i, och efter den stämman begav vi oss till Rådhustorget.

Vid ingången till Rådhuset stod en kör och sjöng. Sedan blev vi insläppta i Rådhuset.

Kören välkomnade oss med flera sånger och sedan vandrade vi upp för trapporna och beundrade alla fina väggmålningar.

Så kom vi in i Fullmäktigesalen.


Dekorationerna på väggarna var snidade i ek och alla möbler var också otroligt vackra. Längs med väggarna fanns också målningar som visade vilka som varit fullmäktiges ordförande genom åren. Det fanns bara en kvinna bland alla männen! Det kommer att ändras på berättade vår guide. "Nuvarande ordförande är också kvinna, och så småningom kommer vi att flytta ner männen i förrådet i källaren så då blir det troligen ont om bilder på män på väggarna." Ha ha !

Efter besöket på Rådhuset gick vi till Landskrona Teater och restaurangen där. Föreningen Norden hade bokat hela restaurangen och vi fick en härlig måltid. Vi kunde plocka vad vi helst ville ha, så mycket vi ville, från buffén. Naturligtvis låg kameran i min ficka! Sång och musik och en ques-tävling bjöds vi också på.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Helsingborgs Kammarmusikförening, HKMF, anordnade en konsert på Dunkers Kulturhus under söndagskvällen. Vi fick lyssna på "Ensemble Weurlander & Deseo String Quartet. Det som var särskilt intressant var instrumentet som Minna Weurlander spelade på tillsammans med stråkkvartetten. Det såg ut som ett dragspel, men är betydligt mer avancerat och heter Ackordeon. Konsertsalen var nästan fullsatt. Trevligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar