tisdag 3 maj 2022

Sång och musik och så Valborg förstås!

 

Det började redan på onsdagen då Alondra de la Parra berättade om och dirigerade Dvoráks åttonde symfoni. Vilken dirigent! Det var rena fröjden och som väl var dirigerade hon Dvorák också på torsdagskvällens konsert. Vilken tur att jag hade biljett!



Här sitter Alondra tillsammans med tenoren Julian Prégardien som var solist under torsdagen. Affischerna ovanför dem är ju jättefina.

Vi fick under torsdagen bland annat lyssna på Mahlers "Lieder eines fahrenden gesellen" och Ravels "Fem grekiska folksånger" Tenoren hade en mjuk härlig röst och jag kunde verkligen njuta. Efter pausen blev det så Dvoráks åttonde symfoni. Orkestern gav dirigenten en mycket välförtjänt "touche" efter konserten. Hoppas hon kommer till Helsingborg igen! 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Innan torsdagskonserten hade HSO:s vänförening bjudit in Mats Persson, violinist i orkestern, att berätta om sitt arbete i HSO. Han har spelat i HSO i 30 år berättade han. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Dunkers kulturhus fyllde 20 år den 27 april. Det blev fyra dagars ordentligt firande. Här sitter arkitekten Kim Utzon, som ritade huset, och Gunilla Lewerentz, chef för Dunkers kulturhus, i ett samtal. Härligt att bli påmind om allt som jag var med om då för 20 år sedan!



Sista dagen på festligheterna, den 30 april, Valborgsmässoafton, hade Pelle Nyrén kommit med idén att upprepa körsången på trapporna utanför huset mot havet, som man gjorde vid invigningen. Den här gången var kören så stor att vi fick stå på trapporna vid Sundstorget i stället för trapporna vid havet. Jag fick aldrig någon bild på kören men tog en bild på publiken när vi sjungit färdigt. Det var ju några stycken! 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Efter körsången vid Dunkers kulturhus promenerade jag runt i stan och fick se och höra Drumcorps vid Stortorget. Jag gillar verkligen att lyssna på dem. Dirigerade gjorde Thomas Widlund, en gång min elev på Ringstorpsskolan. Glad? Det är bara förnamnet!





Klockan 18:00 var det dags för Kvartettarna att sjunga in våren. Vissa av vårsångerna blir allra bäst när en manskör sjunger dem. Det var vi några stycken, som stod och lyssnade, helt överens om.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Att våren är här ser jag verkligen på mina promenader. Här har vi magnolian utanför Stadsbiblioteket.



Nu börjar den göra skäl för namnet, blodboken!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar