torsdag 12 maj 2022

En vecka full av aktiviteter.

 


Inger Munck och jag såg Fattigfällan på Lillan den 4 maj. Cecilia Borssén spelade Beata och stod ensam på scenen i nästan 1,5 timme. Det var ett intressant föreställning som berättade hur lätt det är att falla genom maskorna på skyddsnätet. Välspelat och dessutom en viktig kunskap om hur samhället inte fungerar som det borde.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Eftersom jag tittat på affischen till utställningen Aquanauts- expeditionen på Dunkers kulturhus gick jag förstås när det var vernissage.  Två kvinnliga  forskade befann sig vid Siljansringen 1897. De försvann spårlöst men resultatet av deras forskning hittades i det antal koffertar som nu är uppstaplade i utställningshallen på Dunkers kulturhus. Otrolig historia som det krävs mycket fantasi för att tro på.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Det blev en fullspäckad lördag. Efter vernissagen gick jag till musiksalen för att lyssna på samtalet med David Lagercrantz. Det var uppenbart att han hade varit med om ganska svåra stunder i sitt liv. 


Jag passade på att köpa hans bok Obscuritas, som han signerade efter samtalet. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På kvällen var det 40-årsjubieum för Kammarmusikföreningen. På plats ar Trio Ardore som gav en spännande konsert. Violeta Mönnekes spelade violin, Åshilld Henriksen horn och Magnus Nilsson fagott. De spelade både nykomponerade verk och klassiker som Haydn och Beethoven. Det blev en riktig höjdare.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Naturen bjuder verkligen på härligt sköna färger så här års. Promenaderna rör sig inte enbart kring stränder och sjövatten utan upp i naturen bland alla vackra träd också.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Det finns massor av aktiviteter på Dunkers kulturhus. Här är det Marimbabandet som ger en konsert. Thomas Widlund är i full gång med att dirigera detta duktiga gäng.


Det fanns de som trakterade  blåsinstrument också. Dessutom fick vi lyssna på Drumcorps som spelade häftigt på trummorna. Tyvärr hann jag aldrig få upp kameran i tid för att fotografera dem.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar