torsdag 9 september 2021

Bohuslän, mitt kära Bohuslän

 


När jag for upp till min syster i tisdags åkte vi direkt ut till det nordiska akvarellmuseet. Jag började med att fotografera de kala klipporna inifrån museet.



Vi började med att äta en god lunch på museet. Här sitter syster Kerstin och broder Anders.



Akvarellmuseet visade en fantastisk utställning av den österrikiske konstnären Hundertwasser.

Här kommer ett litet urval. Tavlan till höger här nedanför är inte målad utan vävd. Hundertwasser samarbetade med många vävare och det resulterade i flera fantastiska gobelänger.


























Förutom det alldeles unika formspråket var det framför allt färgerna i tavlorna som imponerade.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På onsdagen var det dags för nästa utflykt. Det blev Tjörn den här dagen också. Vi åkte till Pilane för att titta på alla skulpturer som var utplacerade i landskapet.































Vilka skulpturer!










Här står jag tillsammans med Tomas och tittar på den trebenta figuren i patinerad brons.






















Den här skulpturen är också i brons. Nu hade vi gått runt några kilometer och tog oss upp till berget där vi kunde titta lite närmare på skulpturen Anna.


















Här är hon, Anna, gjord av marmorpulver och glasfiber.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Så var det dags för middag. Här sitter vi på altanen och dricker ett glas champagne innan trerättersmiddagen serverades. Maggan, min svägerska, sitter längst ut till vänster. Det är lite svårt att se eftersom skuggan föll på henne. Vi var nio personer. Tomas bror och svägerska liksom Sophie och David deltog också i middagen. Sophie och David ville gärna titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och Grekland. Vi såg den. En urdålig match, som Sverige förlorade....

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Varje morgon tog vi en promenad med de båda hundarna Harry och Sivan. Här har Kerstin och Tomas kommit lite på efterkälken. Vi hade tur med väder och vind. Solen sken och temperaturen var precis så bra att vi slapp ytterkläder. Det gick ju att knyta dem runt midjan.... Tyvärr var det sedan dags att åka hem. Tre underbara härliga dagar i mitt kära Bohuslän!





 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar