måndag 2 mars 2020

Det ljusnar



Så är vi inne i mars månad och bilden på min kalender den här månaden är Claude Monets Blue Water Lilies. I dag är det en härligt ljus morgon.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Torsdagskonserten  bjöd på mycket örongodis. Det började med ouvertyren ur Orfeus i underjorden av Jacques Offenbach och slutade med ouvertyren ur Tannhäuser av Richard Wagner. Däremellan fick vi lyssna till verk av Charles Gounod, Franz Schubert, Claude Debussy, Giuseppe Verdi, Gustav Mahler och Georges Bizet!


Eftersom HSO samarbetar med Stadsbiblioteket hade man den här gången valt att välja verk som förekommer i Thomas Manns bok Bergtagen. Det blev inte alls så dumt och både under introduktionen och under konserten berättade man hur det hela hängde ihop.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Under veckan har jag varit på träff med HSV (Helsingborgs Symfonikers Vänner), sjungit i Vox Maria på en gudstjänst på Askonsdagen - med fem besökare förutom gudstjänstvärdarna! - varit med och avtackat Jan Galvén, som nu gick i pension. Jag anställde honom som rektor för musikskolan 1996. I lördags spelade vi bridge här hemma med Annika och Staffan och i söndags sjöng jag i kyrkokören.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Söndagen avslutade jag på Röda Kvarn. De visade operaföreställningen från Metropolitan Agrippina av G F Händel. Vilken fantastisk föreställning! Det var inte enbart Joyce Didonato som sjöng Agrippina, som hade en otroligt bra röst, utan Brenda Rae som Poppea, Iestyn Davies som Ottone för att nu inte tala om tjejen Kate Lindsey som både sjöng och spelade fantastisk teater som grabben Nerone, medverkade alla till en oförglömlig föreställning. En stor kraftig man, Mattew Rose, spelade den romerske kejsaren Claudius också förtjänstfullt. Det blev en fyra timmar lång förställning, inklusive  en halvtimmes paus, men det var verkligen fyra helt njutbara timmar.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Efter ytterliga ett lasarettsbesök verkar det ändå som om det skulle ljusna även för Lasse.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar