måndag 20 augusti 2018

Redan mitt i augusti, och flera utflykter.




I måndags åkte vi hem till den här goa tösen, Daga. Hon fyllde 18 år redan den 8 augusti, men tårtfesten fick vänta till i måndags. Daga hade precis ritat och sytt den fina klänning hon hade på sig - och förstås bakat både tårtan och alla de supergoda chokladbollarna.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I tisdags var det så dags för en lunch hos Barbro och Bosse i Lerhamn.


Jag valde att inte plocka fler havtornsbär trots att det fanns massor av dem kvar. Det blev i stället en härlig lunch i lugn och ro.


Barbro hade lagat en härlig torskrätt med en ljuvlig sallad där man hittade både räkor, mango, ost och sallad. Potatisen var pressad och var försedd med både chips  och persilja.


Till dessert år vi en jättegod pannacotta med havtornsmarmelad, riven vit choklad och mynta ovanpå.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I söndags kväll kunde jag lyssna på den här fantastiske organisten när han gav konsert i Mariakyrkan. Kevin Jones heter han och kommer från Columbus i USA. Det blev en dryg timmes musik som var helt underbar. César Francks Final (Op. 21) avslutade konserten och vi var alla helt tagna. Jan-Olof, Claes, Annika B och Lene var bara några av dem som jag träffade i kyrkan och som alla var mycket begeistrade. Efteråt bjöd Jan-Olof på ett glas rödvin på Kings Corner. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar