måndag 6 augusti 2018

Fotbollsfest och födelsedagsfest



Nästan 700 ungdomar har spelat fotboll i Helsingborg några dagar. Eskils-cupen kallas den här fotbollsfesten och Ellen är naturligtvis med och spelar med sitt Hittarps-lag F05. Här sitter de på Hedens idrottsplats under fredagsförmiddagen i väntan på avspark. En match var redan avklarad.


Pappa Johan är en av lagledarna och det gäller nu att lägga upp rätt taktik inför den här matchen.


Här är spelet i full gång och Ellen är en snabb och tuff spelare, nr 17.


Hur det gick? Jo Ellens lag vann mot ett lag från Linköping med 5-0! Här tackar man varandra. Fler matcher kunde jag inte titta på för detta var F05:s sista för den här dagen och på lördag morgon skulle vi köra upp till Stenungsön på födelsedagsfest.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Det var Maggans 75-åriga födelsedag och den fick hon fira hos Kerstin och Tomas på Stenungsön.


Vi körde hemifrån vid 8-tiden och kunde därför hjälpa till och duka innan alla gästerna kom. Vi var 19 vuxna och sex barn!


Några av barnen tyckte det var häftigt att spela lite kort innan det var dags för mat. Melvin, Alexis, Sally, Linnéa, Stella och Alice heter barnen (från höger sida runt bordet - tror jag!)



Vi började förstås med bubblande rosé och sedan var det bara att hugga i på buffén. Här är det Andreas, Sophie och Josefine som läskar sig.




Goda sallader, kalvkött och flera sorters ostar slank ner utan minsta besvär! Rödvin, vitt vin och vatten fanns förstås också.


Här hyllas födelsedagsbarnet av maken Anders och sedan hurrar vi och sjunger förstås.


Stella och Linnéa skulle förstås också hylla mormor och här får de hjälp av mamma Camilla att ställa sig så att mormor kan se dem riktigt bra. Alla vi andra fick också lappar så att vi kunde sjunga med i refrängen.


Så småningom blev det kaffe och tårta och då passade det bra med att placera om sig lite. Här sitter syskonen Lyckefors tillsammans. Jag fick en något högre stol än Kerstin,  så bilden blev ju lite knepig på det viset.


Flera av gästerna hade badkläder med sig, men jag nöjde mig med att fotografera barnen. 

När vi framåt kvällen hade sagt hej då till alla gästerna blev det lite mat och (mycket) vin på bordet inne i salongen. David och Sophie stannade kvar över natten precis som vi. Framåt elvatiden på söndagen tackade vi för oss och styrde kosan hemåt igen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar