måndag 13 augusti 2018

Kultur - konst och musik - för nästan hela slanten


Fredagen började med att jag berättade på Rotary Öresund om Helsingborgs pianofestival  30/8 - 2/9 2018. Det kommer en förstklassig kvartett pianister: David Fray, Yekwon Sunwoo, Konstantin Scherbakov och Alice Sara Ott förstärkt med Jan Lundgren på lördag eftermiddag och så förstås alla skickliga elever ur Masterclasses som spelar vid lunchtid varje dag.




På kvällen var det dags att ta sig till Fredriksdalsteatern för att se Fars lilla tös. Här är det Mia Poppe, Eva Rydberg och Fredrik Dolk som står på scenen. Vi (= Johan, Marie, Ellen Lasse och jag) hade en liten picknick med massor av godsaker innan föreställningen.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Strax före lunch på lördag körde vi till Louisiana Lasse och jag. Lasse hade tagit en morfintablett på inrådan av Bosse så han skulle klara den här persen. 



Det var en fantastisk utställning med underbara verk av Gabriele Münter.


Det går inte att göra henne rättvisa med enbart några bilder, men det visar något av hennes enorma samling. Hon började måla när hon var ung och fortsatte så gott som hela livet och inspirerades av flera olika stilar. Hon blev 85 år.




När vi väl kommit hem gav vi oss av igen. Den här gången till Röda Kvarn för att se Mamma Mia som spelades in i år. Det var verkligen härligt att få lyssna till alla ABBA-sånger igen! Fart, fläkt och härlig musik. Någon handling kan man väl inte tala om annat än att det var en repetition på förra Mamma Mia.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På söndagseftermiddagen blev det ett besök på Röda Kvarn igen. Vi såg då reprisen från 2006 på Madama Butterfly.



Titelrollen framfördes av Kristine Opolais, en riktigt härlig Cio-Cio-San! Det är inte svårt att förstå att hon är en av de mest efterfrågade sopranerna i dag.




Efter Madama Butterfly lagade jag lax i ugnen och sedan skyndade jag mig iväg till Mariakyrkan där James Lancelot gav en orgelkonsert, som vanligt 7 minuter över 7. Han spelade Buxtehude och Bach på kororgeln och sedan blev det bland annat Brahms och Max Reger på den stora orgeln. Vilken söndag!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar