tisdag 12 juni 2018

Skolavslutningar



Eftersom nästan halva juni har gått börjar jag med att visa juni månads kalander. Det här är en bild av Franz Marc, målad 1913. Han har kallat den Mandrill. 



Blommorna som jag har vårdat inomhus hela vintern har nu satt fart och blommar riktigt fint på balkongen.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




I fredags var det studentexamen i Helsingborg. Studenterna sprang ner för terrasstrapporna vid tretiden och sedan samlades de på lastbilarna som stod uppställda på Kungsgatan. Det blev några stycken!


Otroligt starka högtalare gjorde att jag var tvungen att ha öronproppar.


Det fanns lastbilar längs hela Kungsgatan, förbi Dunkers kulturhus och Konserthuset. Alla körde runt Kungsgatan och Drottninggatan. Klockan fem var det över. Puh! Nästa år får jag placera mig så att ljudet blir lite mera acceptabelt. Lasse spelade bridge och kom hem när allt var över!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





I lördags var vi i Lerhamn och hälsade på Birgit och Göran. Vi blev förstås bjudna på kaffe och Lasses favoritkakor, chokladbiskvier och prinsesstubbe. Naturligtvis låg kameran kvar i väskan! Jag fick låna en bok av Birgit som jag blev mycket förtjust i Sendkers Konsten att höra hjärtslag.



o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I måndags skulle tjejgänget varit hos Christina i Arild, men tyvärr blev hon så dålig att Pelle fick köra in henne till akuten på natten. Hon fick stanna kvar för en ordentlig undersökning i två dagar. Nu håller vi tummarna för att man ska hitta felet och kunna åtgärda det.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I dag blev det ingen yoga utan jag tog bussen ut till Laröd. Det var examensdags och Ellen slutade mellanstadiet. Till hösten blir det högstadiet.


Ungdomarna dansade en härlig dans, som det säkert finns ett namn på, men det missade jag. Ellens rosa klänning klädde henne perfekt. Så underbart fin hon är!


I dansen gör man den här stolen. Ellen sitter längst fram.


Sedan dansar de ett tag till och därefter gör de en ny stol. Nu är det Ellen som sitter på stolen.



Efter avslutningen i klassrummet gick vi hem till Moa och där bjöds det på härliga sill- och räksmörgåsar. Till kaffet fick vi jordgubbar och vaniljglass och en riktigt härlig pratstund.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar