torsdag 7 juni 2018

Nationaldagsfirande

Klicka gärna på bilderna så blir de större och bättre!

Nationaldagen bestämde vi oss för att köra till Fredriksdal. Eftersom man firar att det är 100 år sedan Gisela Trapp skänkte området till staden så kunde vi räkna med extra många fina aktiviteter.



Redan vid Dunkers kulturhus fanns en hållplats för den här gamla, gamla bussen som gratis skjutsade resenärer till Fredriksdal.

Jag körde i alla fall ända fram till huvudentrén och släppte av Lasse där innan jag konstigt nog hittade en ganska bra plats där jag kunde ställa bilen. Det fanns massor av bilar så gott som överallt.


Naturligtvis fanns det massor av folk inne på friluftsmuseet. Flera var förstås klädda i folkdräkter. Flaggutdelning och folkdans hade man på gräsmatten framför herrgården i år.



Vi tog oss så småningom till Fredriksdals café för att äta lite lunch och stötte då på självaste kökschefen och fick en liten pratstund med honom. 


Vi valde buffén. Här fanns det sill i olika former, räkor, lax och sallader av skilda slag. Dessutom tre olika smörgåstårtor. Det var de kalla rätterna.


På det varma bordet fanns Janssons frestelse, köttbullar, nypotatis, min favoritpaj och så rårörda lingon. Det var varmt och mycket att äta så vi tog det lugnt.



Jag ville ändå röra på mig lite och kolla läget. Vi hörde ju att det var trummor som spelade någonstans och naturligtvis fanns Helsingborgs Drumcorps på plats!





Så småningom tog vi oss i alla fall till den stora scenen. När vi kom repeterade en grupp barn, El Sistema från Dalhem, med HSO och
Kulturskolan jobbar med ett särskilt projekt på Dalhem där föräldrar och andra anhöriga bjuds in att  vara med när man lär barnen spela olika instrument och sjunga sånger. Nu visade de både med blåsinstrument och sångröster att de kunde spela och sjunga tillsammans med HSO och Konserthuskören. Häftigt!

Efter alla tal och en välförtjänt prisutdelning till Lars-Åke Gustavsson sjöng vi förstås Sveriges nationalsång. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar