lördag 25 november 2017

Det är fortfarande höst




I måndags var det så här vackert på trapporna till Dunkers kulturhus. Inför UNICEF:s internationella barndag hade många barn målat glasburkar i olika färger och satt ett ljus i var och en av burkarna. Det blev en riktigt häftig installation. En liten barnkör stod sedan längst upp och sjöng för alla som kommit dit som föräldrar eller som var där av ren nyfikenhet (som jag!). Jättefint!

                                    o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Vi skulle spelat bridge i tisdags här hemma, men Staffan var förkyld så vi har skjutit upp det några dagar. Det påminde mig om att jag måste vaccinera mig mot influensa, så det var bara att springa iväg till vårdcentralen. Nu är det gjort!

                                   o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I onsdags var det After Work konsert kl. 18:00 och i torsdags Torsdags-konsert. Lasse var där i onsdags och jag i torsdags. Så blir det när man är engagerad på olika håll. Temat den här gången var lättja. Lasse fick lyssna till Carl Nielsens "De fire Temperamenter" och jag fick dessutom lyssna på verk av kompositörerna Julia Purgina, Dobrinka Tabakova och Claude Debussy.



Före konserten lyssnade jag på dirigenten Eugene Tzigane som intervjuades av HSO:s chef Fredrik Österling. Det var en spännande ung dirigent, född i Tokyo, har en japansk mor och en amerikansk far. Han imponerades av att orkestern här i Helsingborg stöttar varandra så väl som de gör. Här är man en väl samarbetande enhet vilket tydligen inte är så vanligt.

                                      o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I ferdags hade vi systerträff hemma hos Inger. Vi var tolv systrar den här gången. Om Inger tar sig för pannan för att hon tyckte det var alltför många hemma hos henne, tror jag inte. Hon är ju van vid massor av folk runt matbordet! Förutom Inger ses Elisabeth, Gunilla och Gull-Britt. Alla med champagneglasen i handen!


Eftersom vi alla inte hade setts på bra länge, tillsammans på det här viset, hade vi ju en hel del att prata om. Här är Netan, Annika, Ann och Tina på gång.


Regina, Vipsen och Christina både pratade och drack champagne förstås. Jag satt bredvis Christina men kom naturligtvis inte med på bilden eftersom jag inte lärt mig ta selfies - ännu!



Mat fick vi naturligtvis också! En härlig svampsoppa och ett jättegott bröd som Gunilla bakat.


Till dessert blev den äppelkaka med glass och/eller vaniljsås. Så småningom gick vi in i salongen och då blev det kaffe eller te med godis till de som ville ha.

Så småningom var det i alla fall dags att bryta upp och jag promenerade hem. Det gick jättebra trots att klockan närmade sig midnatt. Nästa gång, till våren, ska vi ses hemma hos Christina.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar