måndag 4 september 2017

Pianofestivalen, födelsedagskalas m.m.





Oj, så mycket som hänt sen sist! Trädgårdsdagar på Sofiero där jag köpte massor av havtornsjuice och marmelad.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Sedan kollade vi på hela spelårets program på Stadsteatern där de spelade upp olika scener och berättade om vad som man bjuder på framöver. Här sitter teaterchefen Kajsa Giertz i mitten omgiven av Cecilia Borssén och Peter Oskarson.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Ruben Östlunds film The Square som vann Guldpalmen var vi ju tvugna att se så det gjorde vi i söndags.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

I måndags började körerna och jag hade uppdraget att fixa kaffe. Skönt att börja sjunga igen!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Resten av veckan präglades helt av pianofestivalen! Det blev verkligen en otroligt bra festival! Jag lovade fixa kaffe och te till alla medverkande och var på plats före kl nio varje morgon. 


Yeol Eum Son från Sydkorea inledde. Alla var lika fascinerade efter konserten. Så mycket kraft det fanns i denna unga tjej! Vi blev alla imponerade precis som förra gången hon var här.


På fredagen var det Marc-André Hamelins tur. Inger följde med limousinen som Claes bekostat för att hämta Hamelin på Kastrup. Det var tredje gången han besökte festivalen, men jag har aldrig hört honom spela bättre än nu! Man kunde höra varenda ton i de rafflande spelet, speciellt när han spelade Franz Liszt.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Lördags konserten med Cristina Ortiz kunde vi inte gå på eftersom vi var bjudna på 60-årsfest av Katarina. Det blev en ordentlig fest med massor av hyllningar. Här är det en trio med en tidigare miljöminister (Lena) och en landshövding (Gotland) som ger Katarina sin hyllning. Sedan blev det spex och massor av musik. Vi smög hem vid 12 i alla fall. Jag skulle ju upp tidigt nästa dag och fixa kaffe på pianofestivalen.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Sista kvällskonserten var det Angela Hewitt som satt vid flygeln. Hon spelade utan paus i nästan 80 minuter, Johan Sebastian Bachs Goldbergvariationer. Det var fullsatt! Henrik Halvarsson skrev i sin recension i HD : Den bästa konserten i pianofestivalens historia. 


Andra inslag under pianofestivalen var t.ex. Monica Dominique som bjöd på improvisationer med jazz, samtalade med Pelle och spelade. När Pelle tackade henne berättade han om "Tillägnan" som Monica skickade till honom för 35 år sedan. Nu överraskade han henne med att bjuda upp den kör som sjöng den här låten för 35 år sedan! Vi sjöng och Monica kompade. Underbart!!! Klicka på bilden så hittar du nog mig!



Musiksalen var vackert dekorerad med den här ståtliga växten från blomsteraffären Stina vid Sundstorget.


Vid lunchkonserterna som var gratis spelade de elever som gick i Master Class. De är verkligen fantastiskt duktiga. Här har man också lyckats fotografera tangenterna så att man kan följa fingrarna när de flyger över tangenterna på flygeln. Intressant!


Till sist måste jag ju också visa en bild från Dunkers atrium där man byggt upp olika saker som barn kunde spela på, till exempel glaskulor, små trummor och marimbabräder att slå på.

Nu ramlar det på som vanligt några dagar. Vid veckoslutet kommer vår Rotaryklubbs vänklubb från Wedel på besök. Det blir en del jobb att klara av till dess!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar