söndag 10 september 2017

Full rulle


Ja, full rulle kan man verkligen säga trots att jag varit nykter hela veckan och inte tagit en droppe. Det var jag som körde!

Det började i torsdags. Jag hämtade Inger redan före klockan tio! Inger brukar sova till c:a klockan elva! Vi hämtade först nycklarna till Odd Fellow-lokalen där vi skulle ha festen med Wedel-gästerna. Då fick vi information om det mesta. Sedan bar det iväg till systembolaget.


Vi köpte både champagne, rött vin, vitt vin och öl både med och utan alkohol. Även några bubbelflaskor var utan alkolhol. Det här röda vinet skulle vi ha 18 flaskor av. Det fanns bara två på Väla så det var bara att köra ut till Råå för att skaffa de andra sexton! Nu hade vi c:a 50 flaskor av diverse slag. Tungt? Det är bara förnamnet!


På kvällen var det säsongens första konsert med HSO. Det blev en annorlunda och festlig inramning. Först bjöds man på ett alkoholfritt bubbel nere i Markeslius där cheferna berättade om sina planer framöver och om kvällens konsert.


På väg upp från Markeslius stötte jag på den här mannen som stod fullt påklädd i trappan och sa: Hej Ingrid! Jag såg att han hade en dragspelsväska och frågade om han skulle spela. Ja, men lite senare sa han! Inte kände jag igen honom riktigt och funderade en god stund på vem han var. Så plötsligt kommer han upp för trapporna med dragspelet och börjar spela. DÅ kände jag igen Johan Olsson, Johans bäste kompis under förskoleåren! Johan O spelade och två dansare seglade runt honom med olika aktiviteter.


Här håller en av dansarna på att agera i fyrkanter som han tejpade upp, inspirerade av filmen Square gissar jag. Alla tre rörde sig uppåt och när dörrarna öppnades fortsatte de också in i konsertsalen. Alla gillade inte det här inslaget, de gillar väl inte dragspel i konsertsalen kan jag tro, men jag tyckte det var jättekul!

Fredagen började med att jag klippte mig hos Bengt och sedan bar det iväg till Annika och Staffan för att ta emot en tredjedel av gästerna från Wedel. Det blev en trevlig middag med elva personer runt middagsbordet, god mat och goda viner sas det. Jag körde bil som sagt, så det blev vatten för min del.



Lördagen började med en ny hämtning av Inger. Nu skulle vi duka och fixa allt till kvällens fest med hela gruppen av Wedel-gäster. Så här såg det ut i lokalen innan vi dukat.


Vi flyttade om borden och ställde ihop fyra av dem till ett, så att tolv gäster kunde sitta runt om dem. Det blev fyra dukar till varje grupp av bord och eftersom vi var 35 st blev det tre stora bord.

Australiska fixade buffén på ett par bord till höger i lokalen så alla kunde gå och hämta och fylla på så mycket de orkade och hade lust med.


Jag fixade underhållningen genom att kontakta Lars (Lösse) kontrabas och Lars (Ruut) gitarr. Det blev verkligen lyckat!



Jag var hemma strax efter kl 0100!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar