måndag 22 maj 2017

Äntligen kom värmen


Veckan började som vanligt med besök hos Ester, Rotarylunch och sång på kvällen med de båda körerna.


I tisdags så var vi på Konserthuset med  HSV, (HSO:s Vänner) och fick en genomgång av nästa säsongs program. Här händer det verkligen saker! Temat är Synderna. HSO kommer att utforska människan, synden och musiken. Det ska bli spännande att få vara med om det! Vi är nu fullrustade med biljetter till både onsdags-, torsdags-  och söndagskonserterna.


I onsdags var jag hos Petra och fick en härlig ansiktsbehandling. Hon är bara bäst! Bilden har jag knyckt från Marie som också gillar Petras behandlingar.


I torsdags fickjag massage av Jenny och så var det konsert på HSO.

Det var säsongsavslutning och en ordentligt utökad orkester. Bilden är från ett annat tillfälle. SvR P2 var också där och spelade in konserten. Det blev en riktigt häftig säsongsavslutning. Rolf Martinssons Poem No 1, som man började med, går väl inte till historien som något speciellt märkvärdigt, men det andra som spelades före paus, John Adams Doctor Atomic Symphony var verkligen häftigt. I tre satser som spelades utan paus fick vi följa med till andra världskrigets Nordamerika där det så kallade Manhattanprojektet ska kulminera i detonationen av atombomben. Den energi som musikerna måste spela med kan man väl likna med vad som behövs i ett Maratonlopp! Efter paus blev det inte sämre. Då framfördes Gustav Holsts Planeterna. Det är sju planeter som illustreras troligen ur ett astrologiskt perpektiv under drygt 50 minuter. Förutom den utökade orkestern deltar också en damkör ur Konserthuskören. Jag beundrar musikerna som med den kvalitén ända till slutet orkar med en så både lång och intensiv konsert. De blev belönade med stående ovationer.



Det var länge sedan vi hade gäster här hemma så under fredagskvällen hade vi bjudit hit Gull-Britt, Åke, Marie och Per med hunden Sally. Naturligtvis glömde jag helt att fotografera! Blomman som vi fick av Gull-Britt och Åke finns i alla fall på bild. Vi åt sparrissoppa (Johans recept), lax med färskosttäcke och mandel och så en låda med zucchini, potatis och tomat. Det blev en pannacotta med lite bär och en chokladbot från Choccolate till dessert.

I lördags var jag och Birgitta A-F nere i Lund på Rotarys distriktskonferens.

Under söndagen blev det konsert igen. Jag kunde inte låta bli att följa med Lasse på söndagens avslutningskonsert som var precis densamma som i torsdags. Det kändes faktiskt ännu bättre under söndagen! Jag var mer förtrogen med vad kompositörerna inspirerats av och det gav mig en ännu större upplevelse. Vilken orkester vi har! Wow!!!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar