onsdag 26 april 2017

Flera konserter!



Nej, någon kvinnlig dirigent blev det inte under söndagens diplomkonsert med HSO. I stället var det den här unge mannen, Christian Karlsen, som mycket förtjänstfullt dirigerade både HSO och diplomanden Louise Gorm. Behållningen blev dock Haydns Symfoni nr 99 i Ess-dur. Inledningen med estländaren Erkki-Sven Tüürs Symfoni nr 8 var också riktigt trevlig att lyssna till. Prokofjevs violinkonsert nr 2 som Louise Gorm spelade blev ganska trist. Som väl var avslutades konserten med Haydn och publiken tackade med extra långa applåder.


I måndags repeterade vi flera nya verk som vi ska uppföra redan på söndag! Oratoriekören fick också nytt och för flera är Misa Criolla, som vi ska uppföra den 8 oktober, också ny. Det blir inte så många repetitioner eftersom vi inte repeterar under sommaren. Sic!




Den här bilden måste man klicka på för att se hur fantastiskt härligt sminkade både de tre tjejerna och de två killarna är! Det var Helsingborgs Kammarmusikförening som i går, tisdags, hade sin sista konsert för i vår och inbjuden var den fantastiske countertenoren Daniel Carlsson. Han uppträdde tillsammans med Giovannikvartetten som består av tre flickor och en gosse. Gissa vilken! Jo, det är han som spelar cembalo! Temat för konserten var Ett möte med barockens kvinnor. Det betydde att alla verk som framfördes var skrivna av kvinnor som levde under barocktiden - slutet 1500-talet och början av 1700-talet. Musikerna presenterade sig en och en, som den tonsättare de just skulle spela. På det viset fick vi veta en hel del om respektive tonsättare. Kul!


På torsdag är det dags igen för HSO. Då ska jag lyssna på Hans Pålsson som ska spela Mendelssohn, Mozart och Beethoven. Hans Pålsson debuterade som solist för 50 år sedant i just den Mozartkonsert som han ska spela nu, med just HSO!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar