lördag 15 april 2017

Teater, konst, konserter och så plötsligt påsk


Teater när den är som bäst!


Föreställningen på Lillan av Ett dockhem blev precis så bra som jag hoppades på! Underbart skickliga skådespelare! På bilden ser man Nora som spelades av Jenny Jensen och Torvald som spelades av Nils Dernevik. Dessutom fick vi se Gustav Berg, Cecilia Borssén och Tobias Borvin i de övriga rollerna.



Palmsöndagen gick i svindlande fart. Först var det kyrkokören som sjöng under högmässan och nästan direkt därefter blev det generalrepetition på Fredrik Sixtens Johannespassionen.
Som väl var fick vi en liten stund mellan genrepet och konserten så vi kunde få i oss en bit mat. Under konserten var det fullt ös! Verket är oerhört dramatiskt och det krävdes ordentlig koncentration för att komma rätt med alla våra kraftfulla insatser. Som väl är finns det också koraler i verket där man kan sjunga nyanserat. En ganska stor publik verkade uppskatta verket.

Körrepetitionen under måndagen ställdes inte in förstås! Det har vi annars haft som regel efter en konsert. Nu gällde det emellertid att repetera inför påskens alla gudstjänster.



På tisdagskvällen körde jag först Lasse till Pelles föreläsning om barockmusik. Det blev en parkeringsplats ledig på Långvinkeln så jag själv kunde promenera till Röda Kvarn för att se filmen om Edvard Munch 150 år. Det var en film som gjordes vid utställningarna i Oslo för att fira Munch 150 år. Det blev en riktigt intressant film om både hans verk och hans liv. Här är en av mina favoriter, Madonna.

Onsdagen började med ett besök hos Petra. Lika skönt som vanligt. En timme hos Petra går alldeles för fort! Sedan blev det sånglektion hos Catarina och kvällen avslutades med att jag läste evangelistens roll i passionsgudstjänsten i Mariakyrkan.

På skärtorsdagen bjöd Katarina och Daga på middag i sitt hem i Höganäs. Varför lär jag mig aldrig att ta bilder! Vi fick jättegod lammstek som var ugnsbakad med getost, potatisgratäng och sallad. Till dessert blev det marängsviss - förståss! Det är ju Lasses älsklingsdessert! Daga gav sig sedan iväg för tre timmars träning med sin gymnastiktrupp, en av landets bästa!
                                            .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Långfredagen startade förstås med mässa utan orgel i Mariakyrkan. Vi hade en del att göra i kören, både med improperierna, psalmsång och några körverk.

Sedan blev det familjemiddag hemma hos oss.


Johan var förstås i full gång redan vid lunchtid för att förbereda påskbuffén.


Så småningom ramlade gästerna in. Här står Marie med sin bror Mikael och svägerska Jill. Öl, rosé och vitt alkoholfritt började de med.


Den här lille krabaten, Otto, behövde vi inte bekymra oss om. Han skötte sig helt och hållet själv med sina medhavda lekverktyg. Vilken fart det är i den grabben! Oj, oj oj, det kan bli något stort!


Här har vi resten av festgänget. Lasse, Tage, Edvard och Ellen. Lite chips, salta stänger och en och annan chokladkula gick väl ner innan det var dags för ägg,sill, lax, lamm och diverse andra godsaker på påskbuffén.


Allt fick inte plats på fotot, men här är en del av goumerbuffén i alla fall. Det blev en lyckad kväll som avslutades med att vi år Ellens chokladmuffins med hennes också hemmagjorda polkagrisglass. Jag hoppas att få en bild via Marie på den så småningom.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar