torsdag 5 januari 2017

Liv i luckan


Det är väldigt tyst och lugnt i Laröd i alla fall där vi bor med de stora åkerlapparna utanför fönstret. Men ibland blir det lite liv i luckan. Storm, nyår och kärt besök t.ex.




Egentligen hade vi tänkt att äta ute på restaurang vid lunchtid på nyårsaftonen, men det fanns inga bra restauranger öppna förrän på kvällen så vi beställde i stället vår mat från Sofiero och fick den hemkörd! Det blev hummer, entrecote och sorbet/glass/frukt.


Det skulle vara trevligt med lite sällskap till den där supén tänkte vi och Stina nappade på det. Vi var först på nyårsbönen i Mariakyrkan - jag läste evangeliet - och sedan körde vi hem.


Stina hade med sig den här vackra vita buketten.


Strax före midnatt brast det löst - också precis utanför våra fönster. Grannarna eldade på för fullt.


Det var svårt att fotografera med mobilen, men jag fick i alla fall förevigat några raketer.


Så blev det vardag igen. Stormen Urd som drabbade oss den 27 december betydde givetvis  att massor av vatten och tång kom upp mot trottoarer och promenadvägar. Det blev förstås massor av arbete för stan och de villaägare som drabbades.

Solen tittade fram ordentligt i måndags och jag tog en härlig promenad in till stan. Det var länge sedan jag såg så många som var ute och promenerade!


Vad kan vara härligare än när två tjejer kommer och hälsar på! Den här gången var det maränger som skulle bakas inför festen på Trettondagsafton. Medan marängerna står i ugnen måste man ju hitta på något. Dansa t.ex.


Spela schack är inte heller så dumt. Här är det Natasha som funderar på ett drag när Ellen är klar med sitt.

Marängerna? Ja, jag hoppas kunna visa bilder på dem och lite till efter festen i kväll.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar