måndag 22 augusti 2016

Härlig söndag


Vi började med att på morgonen ta oss till Fredriksdal för att följa med Helsingborgs Konstförening på en utfärd till Halmstad där det visades "Monet to Cezanne".



Första stoppet blev Skottorps slott där Karl XI gifte sig med den danska prinsessan Ulrika Eleonora i maj 1680. Vi fick en mycket intressant historiebeskrivning av en av de nuvarande ägarna Ingmarie Müller-Uri. Stråland sol som synes.


Vi fick kaffe och härligt goda ostsmörgåsar (Ambrosia) på slottet. Det var inte så konstigt att det smakade bra, för osten tillverkades här på det egna mejeriet. Efter att Ingmarie serverat kaffe och smörgåsar tog hon cykeln ner till den här byggnaden och öppnade upp för oss så att vi kunde köpa med oss hem både ostar och annat gott som vi hittade innanför dörrarna på det här mejeriet.


Så var det dags att kliva på bussen igen för färd mot Halmstad Arena.


Inne på Arenan var det en digital utställning av franska impressionister.


Vi bjöds på helt fantastiska bilder som visades digitalt till ackompanjemang av härlig musik. Utställningen heter som sagt "Monet to Cezanne". I ett rum bredvid utställningen fanns det möjlighet att prova på att teckna på stora ritblad. Man fick handledning från bilder ovanför stafflierna och kunde på så sätt prova på att rita både ansikten, träd och en hel människokropp. Fantastiskt!



Eftersom vi var hemma redan före klockan fem bestämde vi oss för att ta middag ute och sedan gå på konsert. Det blev restaurang Vikingstrand den här gången och Andreas lagade en riktigt härlig middag. Jag åt röding med blomkålspuré - jättegod!! - och Lasse åt rödspättsfilé, också den jättegod.


Sju minuter över sju satt vi på plats i Mariakyrkan. Hans Fagius spelade både på kororgeln och på den stota orgeln. Det blev förstås Buxtehude på kororgeln och Bach på den stota orgeln. Vi fick också lyssna på ett uruppförande av Gunnar Valkare Jag blev helt begeistrad av första satsen : Prélude.

Bilden är tagen av Mirjami och vi kan se Lasse i sin vita tröja uppe vid predikstolen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar