söndag 17 januari 2016

Januaris familjemiddag


Det började med Mio min Mio på Stadsteatern. Tyvärr hade Ellen redan sett den med skolan för två dagar sedan, men hon ställde upp ändå.


Berättelsen handlar ju om den 9-årige Bosse som flyr från sin verklighet som föräldralös, osedd och oälskad. Astrid Lindgren är ju formidabel med att berätta om hur vi, även om vi har det svårt på många sätt, kan växa och med mod försätta berg.

Det var dessutom verkligen en härlig scenografi vi bjöds på.

Sedan var det dags att ge sig hem i snöyran för att få lite mat i oss.


Jag hade varit hos Jesper på förmiddagen och fått lite pilgrimsmusslor och Kalix-löjrom. Jag la upp allt på en fröknäcke och toppade med charlottenlök, pepparrot, krasse och aningen citronsaft.


Det verkade som om det gick hem. Lasse var den ende som drack vin. Han fick en Pirineos, Crianza Cabernet Sauvignon från Spanien.Vi andra hade vit månad.


Huvudrätten var en gryta med bl.a.oxytterlår, krossade tomater, champinjoner, morötter, auberginer och massor av citronskal och saft. Plus en del andra kryddor förstås.


Desserten var en apelsinparfait med kanderade cashewnötter. Rätt så kul att servera allt i den utgröpta apelsinen.

Resten av kvällen gick åt att planera födelsedagsmiddagen den 21 februari. Johan och Ellen ska laga maten. Ska vi ha ostron eller anklever till champagnen????  Vilka problem!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar