fredag 25 december 2015

Julafton 2015


Vi vaknade till en mulen, regnig och grå julaftonsmorgon. Nu gällde det att skapa lite julstämning inomhus i stället. Johan och Ellen kom vid elvatiden för att förbereda både lunch och middag.


Naturligtvis blev det en härlig sill-lunch med "Bryggare Peters Julöl" (6,1 vol.%), snapsar och snapsvisor. Det vill säga, jag drack varken öl eller snaps för jag skulle ju köra till Mariakyrkan för att sjunga under julbönen där kl. 16:00.


När vi precis hade ätit och druckit färdigt - trodde vi - kom Johan H - så det blev lite mer öl och så ett par snapsvisor till.


Som sagt, några snapsar till sitter väl inte fel. Det är ju julafton!


- Hej då MOR! Jag tar hand om det här medan du är och sjunger. Det kändes tryggt!



Så var jag hemma igen och då hade Maries föräldrar också kommit. Här sittter mamma Gun


och här pappa Roland.


Så småningom var det dags för kvällens middag. Johan skär upp kalkonen och har fyra kompisar som hoppas på att han ska spilla åtminstone lite. 

Till den ugnstekta kalkonen med örtsmör åt vi kalkonstuffing med äpple, amerikansk gravy (brunsås), tranbärssås med apelsin och grönkålssallad med brysselkål. Vinet var en O.P.P. från Oregon USA.

Gott? Formidabelt gott alltsammans!


Så var det dags för julklappsutdelningen. Vi kom överens om att vi öppnar en julklapp i sänder så att alla kan se vad vi får var och en.


När vi trodde att alla hade fått och öppnat sina julklappar kom det en julklapp till. Ellen fick en iPhone 6! Så här glad blev hon!


Pappa fick förstås också en jättekram. Sedan var det bara iPhone6 som gällde för resten av kvällen/natten!


Inte för alla förstås. Här har Bob och Dexter bestämt sig för att nu får det vara nog och lagt sig till ro i den lilla kojan.


Så blev det juldag! Solen tittade fram och trots det sov jag ända till klockan nio!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar