måndag 30 november 2015

Nu kom stormen


All snö är borta! Det tog ett tag men nu är det totalt rensopat från snö. Men...första söndagen i Advent har en tendens att föra med sig ett riktigt oväder. Så också i år. Innan jag skriver mer om det måste jag ju redogöra för vad som hänt sen sist.


I tisdags lyssnade vi på Kammarmusikföreningens program på Dunkers kulturhus "Made in Sweden" Det var Lisa Larsson, sopran och Roland Pöntinen, piano som sjöng och spelade. Behållningen blev Rolf Martinssons "Songs on Poems by Emily Dickinson" som han skrivit för Lisa Larsson. Vi fick också lyssna till Alban Bergs "Sieben frühe Lieder", men de skulle vi få lyssna på ytterligare en gång på Konserthuset med en helt annan besättning.

I onsdags var jag i S:ta Anna och lyssnade till Helsingborgs IT-chef, Joakim Jardenberg. Riktigt spännande och tankeväckande. Det är inte svårt att förstå att Helsingborg fått pris som IT-stad efter att ha lyssnat till honom.


Så var det dags för en av veckans höjdpunkter. Malin Byström kom till sin hemstad för att sjunga Alban Berg. Hon är bara helt fantastisk! Det var ju ett tag sedan vi lyssnade på henne live på Drottningholmsteatern. Underbart att hon tar sig tid att ge konserter också i våra trakter. Hela konserten var förresten en fullträff. Rolf Martinssons Opening Sounds öppnade konserten  och Edward Elgars Enigmavariationer, som presenterades fantastiskt fint av dirigenten Rumon Gamba avslutade. Tårarna rann på flera av oss i salongen under den här konserten. Visst har vi det otroligt bra i den här sta'n!

Om det inte hade varit för vädret!

Trots lite dåliga väderutsikter ordnade vi ett glöggparty i lördags. Först var det repetition på Bachs kantater i Mariakyrkan och sedan var det bara att åka hem för att sätta på glöggen. Översteglöggen var klar sedan en vecka tillbaka så det var bara att värma. Vi blev ett tjugotal som sågs under några timmar på lördagseftermiddagen-kvällen.



Första söndagen i Advent tillbringar jag så gott som hela dagen i Mariakyrkan. Efter den sedvanliga adventsgudstjänsten var det generalrepetition på Bachs kantater nr 70, 61 och 147. Naturligtvis var det fullsatt både vid gudstjänsten och vid konserten på kvällen.

Stormvarning hade utgått för natten - och visst stormade det!


Det hände inte så mycket för vår del. Det var bara utemöblerna som flyttade på sig. Jag kommer att behöva hjälp med att flytta tillbaka allt så småningom.


Locket blåste av lådan med sittdynor, men vattenkanna och lerkrukan fanns kvar. Det var ju en himla tur att jag hunnit plocka in alla krukor, där vi hade dahlior, i förrådet!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar