tisdag 17 november 2015

Mårten gås

Det blev ingen gåsfest på Mårtensafton, men på Mårtens-dagen slog vi till.


Först körde vi ut till Lerhamn för att hämta Birgit och Göran. Sedan körde Göran oss alla fyra till Tunneberga där Lasse hade beställt gåsmiddag.


Först blev det en Dry Martini för paret i bakgrunden, vi andra två drack vatten. Till gåsen blev det öl och snaps för nämnda par (Birgit och Lasse) medan Göran drack lättöl och jag drack rödvin.


Här är det bara såsen som fattas. Gåsen var verkligen fin, men den skånska äppelkakan kunde varit betydeligt bättre.

Oratoriekörens adventskonsert ska bestå av Bachs kantater. Det blir tre stycken. Jag tycker nog att åtminstone en av dem, nr 147, hör till de svåraste verk jag sjungit, i synnerhet i det tempo som Mats vill ha.


Därför var det verkligen fint att vi alla i lördags kunde samlas i Arild på Mor Cilla. Det blev nästan en hel dags grundliga repetitioner.


Miljön är det inget större fel på och vi lät oss inspireras av både den och av Bachs kantater. När vi repeterade som vanligt igen i måndags gick det bättre än någonsin. Det kommer att bli en jättefin konsert under första söndagen i Advent!


I söndags var det dags att lyssna på HSO igen. Den här gången dirigerades de av Anu Tali, en estnisk dirigent som nu chefar för Sarasota Orchestra i Florida. Vi fick lyssna till Arvo Pärt, Rolf Martinsson och Beethoven. Anu Tali bjöd verkligen på en härlig tolkning bl. a. av Beethovens femma som kändes riktigt fräsch.



Så måste jag ju klistra in några bilder på hur husen växer upp tvärs över gatan.


Jordhögen över tomt 22 är dock fortfarande orörd. Jag antar att de bygger alla enplanshusen först. Huset på tomt 22 ska ju bli ett tvåplanshus.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar